Трайчо Трайков апелира гражданите да избягват Паметника на Съветската армия, защото е опасен

Бих искал да помоля гражданите и гостите на София, които посещават Княжеската градина, да избягват големия монумент, построен през 1954 г. от обявения за престъпен комунистически режим, в прослава на окупационната армия на СССР ("Паметник на Съветската армия").

Същият се намира в недобро конструктивно състояние и в момента Областната администрация е задвижила процедура за получаване на 390 хил. лева от държавния бюджет, за да го ремонтира. Това съобщава кметът на район "Средец" Трайчо Трайков на страницата си във Фейсбук.

Той информира, че е помолил общинския строителен контрол към Столичната община да ограничи достъпа и да забрани провеждането на мероприятия от всякакъв вид. Трайков добавя, че кореспонденция по състоянието на монумента върви от години и Областната администрация е отговорна, ако стане някоя злополука.

Сегашният областен управител Митко Михайлов, с когото сме работили добре по различни въпроси, наследява темата и е длъжен да предприеме някакво действие, посочва районният кмет.

"Писал съм и по-рано как предишният областен управител беше изразил подкрепа за предложението на руското посолство да финансира ремонта срещу получаване на собствеността върху монумента, но то е било отхвърлено поради несъгласие на МВнР", допълва още районният кмет.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Тр
    Трайчо Трайков
    4 0
    18:10, 1 окт 2021
    Е лай-но
  • 2
    Ан
    антикомунист
    2 0
    07:20, 2 окт 2021
    Трайчо,да внимаваш какви ги "плещиш" за режима на бай Тошо и за Съветската армия!После да не се сърдиш,че някой ти е затворил в "тъмното" устата!
Последни новини