Над 4 000 души подкрепиха инициативата за околовръстен път на Кърджали

Над 4 000 станаха подписите на жители на област Кърджали, които подкрепиха инициативата за изграждане на околовръстния път, съобщи председателят на инициативния комитет Илия Илиев. Той допълни, че подкрепа е получена и от жители на общините Черноочене, Момчилград, Джебел и Кирково, които също са пряко засегнати от проблема. Набирането на подписи продължава, а желаещите да подкрепят инициативата могат да го направят в района на автобусната спирка на бул. "България".

"Благодаря на подкрепилите инициативата ни. Ще продължаваме със събирането подписи, които ще внесем веднага след встъпването в длъжност на следващото редовно правителство", каза Илия Илиев.  Според него проблемът с липсата на околовръстен път вече не търпи отлагане, защото тапите от автомобили на Ардински мост са ежедневие, това 

рефлектира върху трафика в целия град. 

"Информацията, която получихме от държавни институции по Закона за допстъп до обществена информация показа, че проектът за околовръстен път е поставен на трупчета и от години не е правено нищо по него. Последните действия на кабинета Борисов 3 са от март 2018 г., когато е определен размера за обезщетение на 4 поземлени имота, попадащи в трасето на пътя. Оттогава да момента никой не е направил нищо по въпроса", посочи Илия Илиев.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Др
    Драганов
    1 0
    09:49, 25 сеп 2021
    Караянчева защо не го направи околовръстния път и да играе хоро там , а не на моста направен при соца.

Още новини

Последни новини