Кметът на Кърджали се срещна с премиера за терена за приют за животни

Кметът на община Кърджали д-р инж.Хасан Азис се срещна днес със служебния Министър председател на България Стефан Янев.

Кметът постави пред премиера искането  правителството да  прехвърли на община Кърджали терен държавна собственост край с.Седловина за изграждане на регионален приют за бездомни животни. Премиерът се ангажира, че в най-кратък срок  теренът ще се предостави на общината с решение на Министерски съвет. Той подкрепи модела за решаване на проблема с безстопанствените кучета, който ще се изгради и ползва съвместно  от 7-те общини в областта и посочи, че ако този модел се окаже успешен, може да се приложи и в други региони за решаване на сходни проблеми.По-рано през деня кметът проведе среща по този проблем и с министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, която също обеща в кратък срок да внесе за разглеждане в МС  проекта на решение.

Другата тема, която обсъдиха  кмет и премиер  беше пандемията и мерките, предприети от местната власт за ограничаване разпространението на корона вируса. Д-р инж.Хасан Азис запозна министър председателя Стефан Янев с приетия от ОбС- КърджалиПлан за подпомагане и координация на дейностите за  ваксиниране срещу Covid-19, който е и финансово обезпечен.

Всички общини работят активно за преодоляване на пандемията, но Кърджали е първата   община в страната с такъв документ на ангажираност,подчерта  кърджалийският кмет.

Това съобщиха от Преслужбата на Общинска администрация.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини