Паулина от „Паисий“ с първа награда за есе в литературен конкурс

Новата учебна година започна с нов успех за дванадесетокласничката от СУ „Отец Паисий“ – Кърджали, Паулина Любомирова. Тя завоюва първо място в раздел „Есета и разкази“ за възрастовата категория 9-12 клас в литературния конкурс за деца и юноши от Източните Родопи, който бе обявен от Сдружение „Родопско утро“ – Хасково.

В края на изминалата седмица, когато бяха връчени наградите на отличените, стана ясно, че творбата на Паулина „Зимна загадка“ е оценена сред десетки, изпратени от възпитаници на училища в областите Кърджали и Хасково. Всички авторски съчинения на участниците в конкурса бяха оценени от компетентно жури с председател – поетът и председател на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, и членове – учителят по български език и литература и ръководител на Журналистически клуб „Славейков“ към СУ „П. Р. Славейков“ Антония Маровска, писателят Петър Ванчев и поетът, бивш директор на библиотеката в Димитровград и носител на Националната литературна награда „Пеньо Пенев“ за 2016 г. Петко Каневски,

Подготвените от организаторите грамоти, парични и поощрителни награди бяха тържествено връчени на официалното представяне на новия брой на списанието за общество, култура и литература „Южно утро“, което се състоя на 17 септември в зала „Хасково“. Специален гост на събитието беше председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов.

Пожелаваме още успехи на Паулина!

Влади Димов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини