За втори път възпитаничка на „Славейков“ е лауреат на Националния литературен конкурс "Бодлите на таралежите"

Своята награда за есе Дефне Риза получи на церемония във фондация „Братя Мормареви“.Това национално постижение поставя старта на литературните награди през новата учебна година в „Славейков“.

В 15-тия по ред конкурс „Бодлите на таралежите“, който се организира от фондация „Братя Мормареви“, са отличени само четирима победители между участвалите ученици от цяла България. Есето на Дефне „Нещо ново, нещо старо“, вдъхновено от актуалните проблеми на възрастните хора у нас и в чужбина, е с втора награда в конкурса "Бодлите на таралежите". Победителите отся специално жури, част от което бяха изявени писатели, поети и сценаристи:  Алек Попов, Здравка Евтимова, Иво Сиромахов, Бойко Ламбовски, Дими Стоянович.Наградите бяха връчени от председателя на фондация „Братя Мормареви“ социологът Кънчо Стойчев. Дефне развива и разгръща своя потенциал по литература с професионалната помощ от своята преподавателка Антония Маровска. За втори път възпитаничка на г-жа Маровска е лауреат на Националния конкурс „Бодлите на таралежите“.

В състезанието за най-добро есе и най-добър разказ  досегапрез годините са участвали близо 1500 ученици, а над 80 са наградените заедно с педагозите и учителите, които имат принос към развитието им.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини