Пожарите в Кърджалийско през тази година по-малко, но по-мащабни

Пожарите в Кърджалийско от тази година в сравнение с миналата са по-малко,но по-мащабни. Общият им брой до този момент е 320, което е намаление с 8%. Това се дължи на целенасочената дейност по отношение на превенцията. В същото време пожарите са ангажирали по-голям човешки и финансов ресурс. Това съобщи пред журналисти началника на Пожарната в Кърджали комисар Сергей Заимов.

Той каза, че броят на произшествията през тази година е 631, което е ръст от 9% в сравнение със същия период на миналата година.

  Основната причина за пожарите е небрежност при боравенето с открит огън. Процентът е  54 на сто. Заедно с небрежността при боравене с отоплителни и нагревателни уреди процентът скача до 75. За същия период на миналата година той е бил 80%.

 При осъществявания държавен контрол са извършени 3028 проверки, като са констатирани 1232 нарушения. Връчени  са 648 разпоредителни документа и 72 акта за административни нарушения . В 11 от случаите с е наложена административно-принудителна мярка. Извършени са 201 проверки по Закона за защита от бедствия.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини