Първата класна стая Монтесори във Велико Търново посрещна своите първокласници

Първата класна стая Монтесори във Велико Търново посрещна своите първокласници.

Класната стая в СУ "Г. С Раковски" е оборудвана по инициатива и с дарения на Ротари клуб - Велико Търново, посочи директорът на училището Ренета Славова.

Това е първият випуск от 15 първокласници, който ще се обучава по системата, но това, като пилотен проект, ще бъде комплексен процес, съвместно с традиционната методика и стандартните учебни помагала, посочи Славова. Кандидатстването се е осъществило от родителите посредством електронната система на община Велико Търново.

Над 4 000 лева са средствата, вложени от ротарианците в оборудването, дидактически материали и пособия в Монтесори кабинета, посочи президентът на клуба Венелин Иванов.

Младата учителка Стефани Йоргакева, която е преминала специално обучение за прилагането на иновативния метод ще бъде класна учителка на първокласниците.

Монтесори методиката е популярна в много държави, при нея децата сами търсят причинно-следствени връзки и развиват своята креативност, обясни тя. Класната стая също е оборудвана по различен начин, ползват се специални пособия, а учителят работи индивидуално с всяко дете, с насочващ и окуражаващ подход.

Монтесори методът е много подходящ и за деца с увреждания.
След нововъведението училището ще кандидатства за иновативно пред МОН за следващата учебна година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини