Тази есен СУ ,,Йордан Йовков“ приветства своите ученици с модерен нов облик

    СУ ,,Йордан Йовков“  се отличава с най- иновативните технологии в образованието и  сграда с модерен дизайн. То предлага сигурна и уютна обстановка за развиване на способностите на учениците.

    По инициатива на директора на СУ ,,Йордан Йовков“ и общото съгласие на учителския съвет, в сградата на  училището бяха извършени ремонтни дейности.

    С изцяло обновен интериорен дизайн е централният вход, фоайетата, общите помещения и стълбището.  За ремонта са използвани  материали от най-висок клас. Настилките са износоустойчиви, а всички стъпала са с ленти против подхлъзване.

    На стъпалата на партерния етаж е монтирано сензорно скрито осветление.

    Освен за уюта и творчески предразполагащата учебна среда, училището се грижи и за опазване здравето на децата.

     Училището предприе допълнителни мерки  за опазване здравето на учениците, учителите и служители и  предотвратяване разпространението на  заразата  от COVID-19 и периодична поява на различни други вирусни инфекции.

    На два от входовете на училището са монтирани  безконтактни таблети термометър за измерване на телесната  температура.

    Частично обновени и ремонтирани са и класните стаи, оборудвани с модерни образователни технологии.

    Изграденият STEM център, разположен в три лаборатории е готов да посрещне своите изследователи. Той разполага с  най-новите иновативни образователни технологии в образованието.

     За директора на училището Нели Кюпрюджиева учениците са сърцето, учителите са душата, а училището е  връзката, раждаща успеха. Затова е изключително важно да  се създава стимулираща образователна среда.

    Тя изрази своята благодарност за коректността и качествено извършените ремонтни дейности към фирмата изпълнител на проекта- Кале България.

    „За нас е голяма чест да бъдем част от историята на СУ „Йордан Йовков“. Кале Груп е световен лидер в производството на висококачествени продукти за строителството – керамика, строителни смеси и други. Използвахме само най-качествените материали и се надяваме дълги години учители и ученици да се радват на елегантната сграда. Радваме се, че успяхме да създадем нещо красиво за нашата общност и за нашите деца. Бихме искали да изкажем нашата благодарност към екипа на СУ „Йордан Йовков“ и специално на г-жа Кюпрюджиева за доверието и коректното отношение.“ сподели Селим Раооф, управител на Кале България.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини