Представиха в Кърджали документалния филм "Ново начало-себе си в другия"

Изображение 1 от 3

    Форум  Гражданско Участие, Национална  мрежа  за  децата, „Сдружение инициатива за развитие – Кърджали решава”, с любезното съдействие на СУ „П. Р. Славейков” – гр. Кърджали, организира прожекцията на документалния филм „Ново начало –  себе си в другия“.

    Събитието се състоя на 7 септември, от 17:30 часа в актовата зала на СУ „П. Р. Славейков” – гр. Кърджали.

    „Ново начало – себе си в другия“(2020, режисьор Николай Василев) е документален

    филм, вдъхновен от всеотдайността на гражданския сектор в България по време наизвънредните условия заради пандемията от COVID-19. Създаден е със съдействието на едни от най-големите  мрежи  и  граждански  организации  в  България:  Форум  Гражданско Участие, Български  център  за  нестопанско  право, Национална  мрежа  за  децата, Български дарителски форум, Информационен портал на НПО в България, Платформа АГОРА,  „WWF  България“  и  Български  червен  кръст.  Продукцията  е  подкрепена  и  от Civitates – инициатива за демокрация и солидарност в Европа. 

    Лентата представя без коментар всекидневието, емоциите и преживяванията на пет от

    стотиците  неправителствени  организации,  посветили  живота  си  на  доброто  и  работят на първа линия от самото начало на кризата: 

    • Български червен кръст;

    • Фондация “Светът на Мария” – София;

    • Център  за  междуетнически  диалог  и  толерантност  “Амалипе”–Велико Търново;

    • Сдружение “Граждански инициативи - Ловеч”;

    • Народно читалище “Развитие - 1869” - гр. Дряново.

    Събитието бе открито от Росица Средкова, председател на УС на „СИР – Кърджали решава“. Ива Таралежкова, председател на УС на Форум гражданско участие и Мила Станчева разказаха за създаването на филма и ролята на гражданските организации -  с какво са полезни, какви са техните ценности, как успяват да помагат на хората в трудни ситуации и да провокират доброволчеството.

    След прожекцията се проведе дискусия с участието на Жана Чакърова-Шукерска – директор на Обастния съвет на БЧК – Кърджали, Снежана Сиракова – ръководител на клуб „Ръка за помощ“ при СУ „П. Р. Славейков” – гр. Кърджали, д-р Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества. Провокирани от историите, показани във филма, те споделиха вълнуващи моменти от работата си в полза на хората. Отбелязаха, че трудностите, свързани с COVID-19са провокирали доброто и се надяват тази тенденция да се запази. Всички изразиха мнение, че е много важно да се насърчава доброволчеството и участието на младите хора.

    Филмът може да гледате на https://www.youtube.com/watch?v=T8g0-jKTtfY

    Нека заедно да станем посланици на доброто!

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини