Ресторантьори и хотелиери от Кърджали излизат на протест в петък срещу ограниченията от противоепидемичните мерки

Ресторантьори и хотелиери от Кърджали и областта излизат на протест срещу ограниченията на противоепидемичните мерки въведени от здравното министерство.Недоволните от министър Стайчо Кацаров се събират в16,00 часа в петък пред Паметника на Апостола в Кърджали за протестен марш под наслов „Свобода за бизнеса“. Това съобщи за Кърджали бг вести областният координатор на Българската асоциания на заведенията в Кърджали Кадир Мустафов. Решението бе взето след открито за медиите събрание на хотелиери и ресторантьори. Присъстваха и предприемачи свързани с доставките на продукти, организатори на сватбени тържества и др.

В събранието се включиха Павлин Павлов , съпредседател на БАЗ и кърджалиецът Атанас Димитров,председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация със седалище в София.

Павлин Павлов изреди поредица от мерки на здравното министерство с които БАЗ не есъгласна, като например работа с намален капацитет, ограничаване на работното време до 23,00 часа, орязване на присъствието на тържества на открито и закрито и др. Той подчерта, че преди да се въвеждат такива мерки е необходимо да бъдат обсъдени с представители на бранша.Освен това той трябва своевременно да бъде уведомен за въвеждането им. Необходими са мерки, които да компенсират хотелиери и ресторантьори, след въвеждането на рестрикциите. Павлов призова колегите си от Кърджали и областта да се включат в гражданското неподченение , което ще се състои от 15,00 часа утре пред парламента в столицата.

Атанас Димитров сподели, че БХРА има много допирни точки с останалите асоциации в бранша. Той подчерта,че действията на МЗ са неадекватни. Ако има локдаун, той трябва да засегне всички бизнеси, работещи с много хора,като бъде краткотраен. Допустимо е да работят само аптеки и хранителни магазини, подчерта Димитров. Той призова съгражданите си към активност, каквато се проявава в други областни центрове като Велико Търново и Хасково.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    ПОТЪРПЕВШ ГРАЖДАНИН
    0 0
    07:45, 9 сеп 2021
    Това са безрасъдни и алчни псевдохотелиери и ресторантьори. Кое по важно бе -незнам как да ви нарека- живота на хората или вашето дебелоочие и алчност. Защото няма държава.няма да се съобразяват с заповедта на министъра на здравето и т.н. Едни яки глоби,запечатване на заведенията и подвеждане под отговорност на тези нагли типове. Да не говорим за по голямата част от тях- никакви касови бележки или фалшиви такива като касови бонове и още разни еквилибристики, миксове от останали продукти и отново предлагани. Ще запооочна персонално да пиша името на фирмите защото няма абсолютно никакъъв контрол от агенция по храните,нап,полиция и т.н. Всичко е обвързано като свински черва.как ще има пари в тази хазна и как ще има държава.
    Вижте бръснари фризьори.опашки при тях с часове и записвания.никакви касови бележки .е оот къде пари в държавата тогава. Стига съоображения за избори и т.н. Сопата -няма друга оправия.

Още новини

Последни новини