Борисов: ИТН разнебити Петков и Василев

„Има такъв народ” буквално разнебити Кирил Петков и Асен Василев – двамата министри, които вееха като знаме”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в опустошеното от пожар село Кръстава. Той бе категоричен, че ГЕРБ не атакува служебния министър на икономиката, а просто подава сигнал за евентуалното му двойно гражданство. Борисов подчерта, че темата първоначално е била повдигната от заместник-председателя на ИТН Тошко Йорданов.

Според него президентът Радев „не знае какво прави в момента” и евентуални нови парламентарни избори, проведени в различни дни от президентските, биха били пагубни за страната. „Представяте ли си три поредни седмици избори в пандемия? И как ще карат и връщат машините от чужбина толкова пъти?”, запита бившият премиер.

Той подчерта, че партията му би подкрепила правителство, което излезе с програма от 15-20 точки, съвпадащи с приоритетите на ГЕРБ-СДС. А коалицията би спечелила категорично евентуален вот през есента, смята експремиерът.

Той отчете провал на служебното правителство във външната политика, икономиката, финансите и здравеопазването. 

Според него консултациите при президента Румен Радев са безсмислени. „Прах в очите на хората. Той се обърка като пате в калчищ”, смята лидерът на ГЕРБ. И добавя, че въпреки че ще върнат втория мандат незабавно, ГЕРБ-СДС все пак ще представят проект за кабинет, „за да могат хората да сравняват”.

Борисов коментира и темата с полицейското насилие по време на протестите миналото лято. Той бе категоричен, че допреди дни не бил виждал записите от под колоните на Министерския съвет от 10 юли 2020 г.

„Подобни действия са недопустими. Очаквам адекватни наказания за полицаите, които са превишили правомощията си, но и за тези, които нападаха служители на реда. Този запис не съм го гледал никога. Ако бях, щях лично да подам сигнал. Как ще бият хора? И то вързани хора! Това е недопустимо”, заяви Борисов.

Източник: nova

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пр
    Прав
    4 -4
    15:33, 18 авг 2021
    Е човека вярно Е. Много е прав.
  • 2
    2,
    2,24
    4 -4
    16:21, 18 авг 2021
    Мутро,стига си се показвал!Не усещаш ли,че и най-простоватите хора ти гледат сеира!
  • 3
    То
    Този
    2 -3
    18:21, 18 авг 2021
    Този дето съсипа държавата от къде изскочи. Още ли има мисирки които бягат след него. До него ли опряха. Попитайте някой читав човек, а не еднокнижник.
  • 4
    Бр
    Браво Бойко
    1 -1
    07:27, 19 авг 2021
    Показа им какви насраните задници има президента и неговите гавази.
    • За
      За какво
      1 0
      08:56, 19 авг 2021
      За какво му казваш браво, за съсипаната държава или за битите протестиращи за права. Ако някой набие детето ти, как ще се чувстваш. Безсрамници, отгоре на това и аплодирате. Каква вина има президента, който се обяви срещу мафията. Изглежда подкрепяте мафията или сте един от тях, с облаги.
Последни новини