МВнР пита Канада за гражданството на Кирил Петков

Българското външно министерство е изпратило запитване чрез посолството ни в Канада за канадското гражданство на служебния министър на икономиката Кирил Петков към датата на назначаването му за ръководител на МИ.

От МВнР уточняват, че няма срок, в който Канада да отговори.

Темата бе предизвикана след питане на депутата от "Има такъв народ" Димитър Гърдев, който настоя външният министър Cвeтлaн Cтoeв да отговори дaли Пeткoв e имaл двoйнo грaждaнcтвo към мoмeнтa нa нaзнaчaвaнeтo му в cлужeбния кaбинeт. 

Самият Кирил Петков обясни преди два дни, че се е отказал от канадското си гражданство, преди да застане начело на МИ.

"Знаех, че тази процедура съществува и в първия момент, в който бях поканен като министър, направих този отказ. Той е нотариално заверен, така че имам пълната документация", заяви Петков.

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ма
    Малоя
    4 -5
    09:44, 15 авг 2021
    А документите които е подписвал министъра когато е бил с двойно гражданство по конституция няма да имат юридическа стойност.
    Това е поредното недоразумение на Радев.
    • Ww
      www
      0 -2
      19:09, 15 авг 2021
      Всички следва да са равни пред закона, а не да го заобикалят и нарушават с медийно прикритие и защита от политически тролове. Този е поредния надут балон, а иначе явно е тарикат и подставено лице. А какво свърши за 3 месеца, освен за ходи по студия и да се дърли с предходните? Нищо! Кръгла нула!
  • 2
    Вие сте маскари и искате да продължавате да крадете! С цената на всичко искате този човек да спре да е министър, но българският народ иска той да е министър. Вие сте жалки Герб, ДПС и ИТН.Този човек има всички данни да стане министър председател на България и изобщо не ме интересува дали имал двойно гражданство или не. На България и трябват още такива хора пък било то и пак да са с двойно гражданство.Народа на България стои срещу хората които го ограбват и го принуждават да емигрира.
    • Ба
      бат Танас
      4 -2
      12:54, 15 авг 2021
      Пропуснал си да споменеш БСП ,защото Румен Гечев се натиска за неговия пост най-много! И какви данни има, че от март месец до м. май до встъпването си е продал и прехвърлил няколко свои фирми някои от които са в Канада а други в София и София област а също е закрил печеливши свои дружества ? Явно има повече келепир в този министерски пост отколкото да си фирмаджия.
    • ?!
      ?!
      1 -1
      14:24, 15 авг 2021
      На нов началник има малко прасенце недей да се радваш.....

Още новини

Последни новини