Нинова: Не се месете в правомощията на президента. Не му поставяйте условия и не му извивайте ръцете

Тъй като си знаем тежеста, казваме, че сме готови, ако президентът даде третия мандат на нас, да проявим отговорност, да проявим диалогичност, да поканим всички без ДПС и ГЕРБ на разговори, да сложим на масата пет-шест важни неща, да сложим срок за изпълнение на тези неща, да започнем разговори със служебните министри дали приемат да се превърнат в редовно правителство. Това заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.

36 депутати са 36 депутати, народът е казал, че не можем да управляваме сами, както е казал на всички ни, и трябва да търсим някакво сечение помежду си, посочи тя.

"Не можете да казвате, че предупреждавате президента, че няма да подкрепите този или онзи трети мандат, за да внимавал на кого го дава. Не се месете в правомощията на президента", каза Нинова във връзка със заявки от вчера на политически сили. "Не му поставяйте условия и не му извивайте ръцете и не ни подлагайте на пазарлъци - вие се откажете, ние ще го вземем, ще ви дадем това или онова", добави лидерът на БСП и призова към разум, спокойствие и диалогичност.

Третият мандат е кризисен, но е и възможност да дадем стабилност за държавата и сигурност за хората, заяви лидерът на БСП. "За съжаление, от вчера отново започнахте да налагате разделителни линии. Не го правете, защото това минира възможности за България, не за нас или за вас", призова тя.

От вчера започнахте - ако бъде даден мандат на БСП, ние няма да го подкрепим, посочи Нинова. "И какво? Отиваме на трети избори зимата, в ковид криза, в икономическа криза, в социална криза, без бюджет и без пари за хората? Това ще бъде ваш избор", коментира тя.

Лидерът на БСП отбеляза, че липсата на правителство на промяната и трайно мнозинство зад него бетонира досегашния модел. Тя посочи още проблема с рекордно високите цени на тока, затварянето на предприятия, засиления мигрантски натиск, началото на нова ковид вълна и протеста на спешни медици. Проблемите могат да бъдат решени, само ако парламентът продължи да работи и съставим работещо редовно правителство, отбеляза Нинова.

По думите й, изборът е лични, партийни и групови интереси или интересите на държавата. Това е изпит за истински политици и държавници и оценките ще ни ги пише народът, заяви лидерът на БСП.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Народе???
    3 -1
    14:11, 11 авг 2021
    Докато партиите на промяната разиграват шоу с водещ Слави Трифонов а партиите на статуквото гледат пляскат отстрани, служебното правителство с действието или бездействие то си оставиха цената на електроенергията да стигне рекордна цена която всички ние без значение дали гласувал или не и за кого плащаме!
Последни новини