Кадир Мустафов: Ресторантьорите в Кърджали се надяват на разбиране и съдействие от общината

Ресторантьорите и собствениците на заведения в Кърджали се надяват на разбиране и съдействие на общината за своето оцеляване. Необходими са спешни действия за подпомагане на сектора. Последните месеци, когато противоепидемичните мерки бяха разхлабени,  показаха значимостта му за обществото. Депозирах в общината нарочно писмо до кмета инж.д-р Хасан Азис и председателят на Общинския съвет инж.Юсеин Ахмед от председателят на БАЗ   Ричард Алибегов с предложения за конкретни мерки.Надяваме се на своевременна реакция.Това сподели за Кърджали бг вести представителят на БАЗ за Кърджали Кадир Мустафов.

Ето и текста на писмото:

ДО

Г-Н ХАСАН АЗИС

КМЕТ НА ОБЩИНА КЪРДЖАЛИ

КОПИЕ ДО

Г-Н ЮСЕИН АХМЕД

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ГРАД КЪРДЖАЛИ

УВАЖАЕМИ Г-Н АЗИС,

УВАЖАЕМИ Г-Н АХМЕД,

 

Ресторантьорският и развлекателен бранш бе поставен в ситуация да поеме основната тежест на кризата, породена от COVID-19. Нашият сектор не е работил нормално и на пълен капацитет от началото на пандемията, но разходите ни се увеличават. Колегите ни от нощните заведения бяха затворени близо година, а останалите периодично затваряха или работеха с намален капацитет. Това доведе до огромни загуби и множество фалити. Персоналът вече възприема бранша като несигурен и се наблюдава огромен отлив на служители, които се пренасочват другаде.

С оглед на гореизложеното, се обръщаме към Вас с молба да предприемете нужните действия, които са изключително във вашия ресор, а именно:

1. До края на 2021 г. таксите за тротоарно право за поставяне на маси пред заведенията да бъдат редуцирани с 50%.

2. Наемите на общински имоти, отдавани за предлагането на ресторантьорски услуги и нощни заведения, да бъдат редуцирани с 50% до края на 2021 г.

3. Да бъдат преразгледани таксите за битови отпадъци, като същите да бъдат намалени на 50% за периода, в който сме били затворени, както и за периодите, в които работим с намален капацитет.

          Ние не бягаме от отговорност да поемем своята част от загубите, но апелираме Община Кърджали да бъде солидарна с нас.

          Надяваме се на разбиране и подкрепа от Ваша страна в този изключително тежък за бранша ни момент.

          Напомняме, че подобни искания отправихме през месец февруари 2021 г. с отворено писмо до Националното сдружение на общините в Република България, като вече има примери на общини, които откликнаха и ни подкрепиха.

С уважение:

Ричард Алибегов

Председател на

Българската асоциация на заведенията

За контакти:

Българска асоциация на заведенията        

Председател на БАЗ Ричард Алибегов - 0878 800 611                   

Съпредседател на БАЗ Павлин Петров – 0896 452 617                  

Представител на БАЗ за област Кърджали

Кадир Мустафов - 0886760007

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини