Обучение на тема "България & АЗ“ разяснява как функционират българските институции

Изображение 1 от 3

    Обучение за младежи на тема "България & АЗ“ организира сдружение "Нови перспективи за развитие" в комплекса„Белите брези“ край Ардино. Събитието бе в рамките на проекта „Портал Европа“, финансиран по програма „Еразъм +“.Основната тема на дискусията бе младежкото овластяване и обществения живот в България, а във фокуса на разговорите бе ролята на младите хора за развитието на гражданското общество и начините за справяне с апатията като спирачка за активността им. Широк дебат предизвика презентацията “Последователна и устойчива младежка политика в България – социални шансове и неравенства“. С интерактивни средства младежите се запознаха с формите на държавно управление и начина, по който функционират институциите в България. По време на семинара се проведе и практически модул за споделяне на становища и умения в различни сфери – от екологията до дигитализацията.

    Младежите се включиха в състезание, посветено на спецификата на 28-те области в България, и в ролева игра на тема „Историята на  българската държава“.

    По време на обученията "България & АЗ" участниците  придобиха опит в класифициране исистематизиране на практична информация, оформяне и прилагане на младежки политики в България - нормативни актове, добри практики и възможности за младите в страната. Участниците получиха сертификатYouthpass за валидиране на умения.

    Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини