Днес в Кърджали живакът ще стигне 39 градуса,оранжев код за опасни жеги

Днес в Кърджали живакът ще стигне 39 градуса.Обявен е оранжев код за опасни жеги.Температурите ще варират от 19 до 39 градуса.Ще бъде слънчево.Облачността ще достигне 7%.Валежи не се очакват.Ще духа умерен вятър със скорост от 5,8 м/с.

Днес в страната ще бъде слънчево и горещо. След обяд на места, главно над планинските райони ще има купеста облачност. В западната част на Дунавската равнина за кратко ще се появи слаб до умерен запад-северозападен вятър. Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 36° и 41°, по-ниски ще останат по морския бряг, където ще духа бриз, в София около 37°.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Остава топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 31°, на 2000 метра - около 24°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще бъдат 30°-32°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

За 29.07.2021 г. от НИМХ-МОН е обявен жълт код за горещо време с температури до 38/39°С в 7 областни на страната (София, Софийска, Перник, Смолян, Добрич, Варна и Бургас) и оранжев код за много горещо време в останалата част от страната - с температури до 40/41°С.

Кърджали бг вести

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини