Таксиметровите фирми в Кърджали с картелно споразумение за возене без тарифа , а по договорка

Таксиметровите фирми в Кърджали имат картелно споразумение да возят без тарифа, а по договорка.Затова и шофьорите не включват апарата за таксуване. Това разкриха пред Кърджали бг вести таксиметрови шофьори. Те негодуват и от негласната договорка да няма таван на броя на такситата, както е в други градове. Фирмите и Община Кърджали имат изгода да има повече жълти коли. Така броят им надхвърля 500 при необходими за града около 300, твърдят таксиметрови шофьори. Според тях Общината търси повече приходи от патентен данък, а фирмите от заплащането за радиостанциите.

 Най-честото нарушение на нередовните шофьори е неплащането на такси и холограмни стикери. Те трябва да внесат годишно 60 лева за дейността си. 20 лв.струват холограмните стикери. 30 лева се дават за ползване на стоянка, 10 лв.за издаване на разрешително.

 Санкциите  от страна на Автомобилна администрация за шофиране със стари стикери са сурови. Въпреки това има нелегални таксита. Даже имаха и стоянка до кв. „Боровец” поясни за Кърджали бг вести шефът на транспортния отдел на общината Орхан Кадиров.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини