Системата за изчислявяне на мандати „Хейър-Ниймаер”дава петия мандат в 9 МИР на „Има такъв народ”

Системата за изчислявяне на мандати „Хейър-Ниймаер” дава петият мандат в 9 МИР на „Има такъв народ”.Това сочат предварителните прогнози. Така водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Цвета Караянчева остава извън Народното събрание. ”Има такъв народ” има 6389 гласа с близо 2000 по-малко от ГЕРБ-СДС, но вкарва депутат.

 Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви на брифинг своята увереност ,че Цвета Караянчева отново ще бъде в парламента при следващи избори.

Ще припомним,че Караянчева бе депутат в пет поредни парламента. Ако бе намерила място в бъдещият, тя щеше да постави рекорд по мандати в Девети Кърджалийски избирателен район-шест. Караянчева бе и председател на 44 Народно събрание и зам.-председател в два парламента.

Георги Чепишев от „Има такъв народ”,обяви,че партията му изчаква окончателните резултати от ЦИК за мандатите и ще разпространи официално съобщение до медиите.

 За разлика от вота на 4 април същата система за изчисляване на мандати сега присъди 4 депутатски места на ДПС. На предишният вот Движението получи три мандата.Един взе ГЕРБ-СДС и един „Изправи се!Мутри вън!”

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини