Фаворитите на кинофестивала в Кан

Филмът "Drive My Car" ("Карай колата ми") на японския режисьор Рюсуке Хамагучи се очертава като фаворит в надпреварата за награди на кинофестивала в Кан, съобщи изданието Скрийн дейли.

Продукцията, която е адаптация на разказ от 2014 г. на Харуки Мураками, получи най-високата оценка на журито след представянето си. Японската драма изпревари смятания за фаворит филм "Анет" на френския режисьор на Леос Каракс.

Средната оценка на "Drive My Car" от кинокритиците е 3,5 точки, а на "Анет" - 3. От всички филми в конкурсната програма досега с най-нисък резултат е "Денят на знамето" на Шон Пен, който получи 1,1 точки.

Филмът на Хамагучи разказва за душевните преживявания на театрален актьор и режисьор, чийто свят рухва заради изневярата на съпругата му, а по-късно и смъртта й, предаде Ройтерс. Две години след тези драматични събития главният герой тръгва към Хирошима, за да постави на сцена пиесата "Вуйчо Ваньо". Той споделя драматичните си преживявания с шофьора, като автомобилът се превръща в място за изповед.

Главните роли в "Drive My Car" са поверени на Хидетоши Нишиджима, Токо Миура, Масаки Окада, Рейка Киришима.

Общо 24 филма се съревновават за наградата "Златна палма", която ще бъде връчена на 17 юли.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Последни новини