Жега в Бурса,избирателна активност в кварталите с български изселници с двойно гражданство

    Днес е доста горещо в столицата на изселниците град Бурса.По обяд термометрите показваха 35 градуса на сянка.Този път пред секционните урни не бе толкова горещо,както на 4 април.Изборният ден навсякъде протича съвсем спокойно и по цивилизован начин.Не знам дали заради горещото време или поради незаинтересованост на избирателите към политическите процеси в България,но този път нямаше големи опашки пред секционните комисии. Между 12,00 и 13,00 часа пред българското консулство в Бурса не се наблюдаваше, както преди голямо струпване от желаещи да гласуват. Даже на моменти липсваха кандидати да упражнят правото си на вот. Дошли да гласуват преди обед,чакаха не повече от 10-15 минути за да стигнат до урните.

    Близо до българското консулство в квартал Истиклал имаше друга изборна секция. При пристигането ми там отново не видях чакащи избиратели.

    Не така стояха нещата в кварталите където живеят компактно изселници с двойно гражданство. В тамошните секции се наблюдаваше голямо присъствие на гласоподаватели.

    Проведох разговор с председателя на Балгьоч Бурса г-в Вели Йозтюрк,с зам-председателя на на Конфедерацията на балканските изселници Зюрфеттин Хаджиоглу,както  и някои други официални лица,които изтъкнаха , че навсякъде изборния ден протича спокойно. Успешно е преодоляна вчерашната криза със съставите на секционните избирателни  комисии.

    Срещнах се и с народните представители проф.Юксел Йозкан от главната опозиционна партия НРП и с г-н Исмаил Татлъоглу от Добрата партия на Мерал Акшанер. Г-н Исмаил Татлъоглу отправи благопожелания с думите:Ние като добри съседи и приятели на българския народ,желаем в бъдеще да видим една силна и просперираща България,същото пожелаваме и на нашата Родина.

    Мюмин Топчу

    Главен редактор на в.”Мисион” -Бурса специално за Кърджали бг вести

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини