Взрив в Инфекциозното отделение на болницата, преди половин час възникна експлозия

Изображение 1 от 2

    Мощен взрив разтърси преди половин час Инфекциозното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски”в Кърджали. Според очевидци в една от стаите е възникнала силна експлозия. Стъклата на прозорците били изпочупени и изхвръкнали навън. На мястото на инцидента се отзовали екипи на полицията и пожарната. За щастие не е възникнал голям пожар. Няма официална информация за пострадали.Очевидци твърдят обаче,че двама работници са с обгаряния на кратаката.Те са извършвали ремонт,когато е гръмнала кислородна бутилка.

    Опитите ни да се свържем с директорът на здравното заведение прф.д-р Тодор Черкезов и началника на Инфекциозното отделение д-р Магдалена Маринова се увенчаха с неуспех.

    От Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали потвърдиха новината на Кърджали бг вести.Ето какво се казва в официалното комюнике:

    Сигнал за пожар в Инфекциозното отделение на кърджалийската болница е бил подаден тази сутрин в 8 часа. Два екипа с осем пожарникари са били изпратени незабавно на мястото на произшествието и са загасили две горящи врати. По първоначални данни в отделението не е имало пациенти, пострадали двама от работниците, ангажирани в ремонтни дености. Мъжете са с изгаряния по краката, оказана им е била медицинска помощ, след което единият е бил транспортиран в пловдивска клиника. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършва оглед на мястото на произшествието. Причините за инцидента са в процес на изясняване.

    Георги Кулов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини