Започва ремонта на ОДТ "Апостол Карамитев"

На 6 юли 2021г. (вторник) от 11.00ч. в залата на II етаж на Общинска администрация ще бъде дадена пресконференция и церемония тип „Първа копка” от 11.45ч. на обекта в Общински драматичен театър „Апостол Карамитев” по повод реализацията на проект “Основно обновяване на Драматичен театър „Апостол Карамитев”, гр. Димитровград”. Участие ще вземат кметът на Димитровград, Иво Димов и инж.Тихомир Гочев – ръководител на екипа за управление на проекта, представители на фирмата изпълнител, информират от местната администрация.

С изпълнението на проекта ще бъде реновирана една от емблематичните сгради на гр. Димитровград, като се предвижда реконструкция и ремонт на театралния салон, сцена, гримьорни, фоайета и спомагателни пространства, закупуване на ново оборудване за театралната зала, както и внедряване на мерки за енергийна ефективност. След реконструкцията ще бъде съхранен автентичният характер на сградата и ще се доразвие нейният потенциал като културно средище в Община Димитровград.

Общата стойност на проекта е 2 454 455.01 лв., финансиран чрез комбинирана подкрепа.  Безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж” е в размер на 2 086 287.01 лв., от които 1 773 343.95 лв. европейско и 312 943.06 лв. национално финансиране. Както и от заемно финансиране от Фонд за устойчиви градове – Фонд за градско развитие в размер на 368 168.00 лв., от които 217 219.00 лв. съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г.

В рамките на 6 месеца ще се извършат дейности, с които ще се постигне основно обновяване на Драматичен театър „Апостол Карамитев”, гр. Димитровград, което от своя страна ще допринесе за  повишаване посещаемостта и удовлетвореността нa ценителите на изкуството в града и ще повиши качеството на живот и привлекателността на градската среда. С основното обновяване на сградата на театъра ще се постигне подобряване на качествената характеристика на публичните пространства с обществен достъп, стоящи в основата на културния живот на град Димитровград.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ми
    Минчо
    3 0
    06:00, 1 юли 2021
    Излишни разходи с цел комисионна!!

Още новини

Последни новини