Волейболистите от РК „Спорт и здраве” от Кърджали със сребърен медал на спортния фестивал във Варна

В последният състезателен ден в рамките на 17-я работнически спортен фестивал, който се провежда в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена”,  мъжкият отбор по плажен волейбол към РК „Спорт и здраве” Кърджали завоюва второ място  като отстъпи в изключително оспорван двубой на отборът на Украйна с едни на два гейма. Срещата бе изключително емоционална, защото двата отбора бяха подкрепяни от свои агитки. Възгласи „Българи юнаци” и „Украйна” огласяха корт 1 на плажа на курорта.

С второто си място момчетата от отбора по плажен волейбол от Кърджали прибавиха още пет точки към актива на РК „Спорт и здраве”, който се нарежда на трето място във временното класиране  на спортния фестивал след работническите клубове на АЕЦ Козлудуй и Еноргоатом от Украйна.  

Днес се проведоха и двубоите в дисциплината „дърпане на въже”, където кърджалийският тим стана пети, печелейки две точки за общото класиране на РК „Спорт и здраве” Кърджали. Възможно бе класиране и в по-предна позиция, но съдията констатира допир на коляно в пясъка на наш състезател, което е нарушаване на правлата. Състезателите от Кърджали оспориха това съдийско решение, показвайки видеозапис от двубоя, където се вижда, че няма допир на коляно до пясъка. Това обаче небе признат, като доказателство.

Във вчерашния късен следобед мъжете от тима по Стрийтбол към РК „Спорт и здраве”в Кърджали спечелиха още едно трето място на провеждащоия се в най-стария морски курорт работнически спортен фестивал. 1-во място пък завоюваха бриджорите.

Довечера е официално закриване на 17-я работнически спортен фестивал в курорта „Св.св. Константин и Елена”.

Павел Тенчев

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини