Община Кърджали:Политизира се недоволството на жители на „Байкал“

Изображение 1 от 2

    Нито един от жителите на кв.“Байкал“, които недоволстват в социалните медии и местната преса от уж предстоящо“ презастрояване“ на квартала не присъства на организираната от община Кърджали среща днес.На нея беше представен проектът  за изменението на ОУП на УПИ XVII-253, кв.46по плана на кв.“Байкал“.Общината е заявила само намерение за изменение на ОУП за „Байкал“, общественото обсъждане  е насрочено за 30 юни т.г. Идеята на общината е  да се оформят  двете страни на главните улици в Кърджали, в т.ч.. кварталите и парцелите, които се намират по протежението на бул. „Беломорски“ и са заключени между булеварда и първата успоредна улица, да получат устройствена зона Централна, със съответните показатели на застрояване.

    На срещата днес присъстваха  заместник кметовете инж.Катя Митовска и Тунджай Шюкрю, главният архитект на общината Делян Запартов, както и жители на квартала, които имат къщи на първа линия на бул.“Беломорски“ и настояват за приемане на измененията в ОУП.

    Ако измененията се приемат, по протежението на булеварда ще могат да се изградят жилищни блокове до 5 етажа, които ще се превърнат в естествен буфер срещу шума и праха на живеещите на втора , трета линия. „По бул.“Беломорски“ минава целия автомобилен поток за прохода „Маказа“ и очаквам жителите на „Байкал“ да поставят този проблем. Тогава аз ще протестирам заедно с тях с настояване за изграждане на околовръстен път“,каза кметът на общината д-р инж.Хасан Азис.

    „Ако жителите на „Байкал“ имаха въпроси, които искат да бъдат решени в тяхна полза, част от тях трябваше да бъдат на тази маса.Въпроси, касаещи града и неговите жители, се решават на маса, не на улицата“, коментира кметът , визирайки насрочения за утре протест от инициативен комитет. „Явно жителите на „Байкал“ не искат отговори.Не позволявайте темата да се политизира“, призова  той. Д-р инж.Азис приема случващото се за политическа акция. От недоволството на хората в предизборната си кампания  вече се възползваха  удобно няколко партии.“Ние като общинско ръководство създадохме необходимите предпоставки за конструктивен диалог, условия за запознаване с намеренията на общината, но явно някои хора не искат отговори, а търсят нещо друго“, коментира кметът.

    Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини