ДКК предава документацията за ремонтите на язовирите "Злати войвода 3" и "Злати войвода 4"

Извършва се приемо-предаването на документация, свързана с ремонтите на язовирите "Злати войвода 3" и "Злати войвода 4" между Държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовири" и Държавната консолидационна компания /ДКК/. Това съобщиха за БТА от Държавното предприятие "Управление и стопанисване на язовири" /ДПУСЯ/.

На 14 юни служебният министър на икономиката Кирил Петков обвини ДКК в безстопанственост, след като шест месеца не е предала ремонтираните съоръжения и те не са пуснати в експлоатация.

От ДПУСЯ информираха още, че след приемане на документацията и оглед на ремонтите, ще изготви анализ на техническото състояние и оценка на сигурността на язовирната стена.

Язовирите ще бъдат използвани за напояване, като "Злати войвода 4" към момента е отдаден под наем за развъждане на риба и аквакултури, организиране на любителски риболов и спортно-туристически услуги, посочват още от предприятието.

Собствеността на двата язовира бе прехвърлена преди повече от година от община Сливен на държавата, за да поеме да тяхното стопанисване и поддръжка.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини