Отсечката от потопяемия мост на река Арда до Сполука е разрушена изцяло

„След продължилите валежи от дъжд републикански пътIII -8653

Кобиляне – Брезен – Сполука е почти непроходим. Навсякъде сазейнали дупки. Преминаването от там с леки коли е почти невъзможно, същото важи и за линейки и пожарни коли“. Това алармираха кметските наместници на селата Китница, Любино и Русалско.

„Това не е третокласен път, а горски път. Въпреки целогодишните протести и обещанията oтOблacтнoпътнoупрaвлeниe(ОПУ) в Кърджaли и Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура“ досега не са предприети никакви мерки за основен ремонт на пътя. Местните жители от трите населени места много трудно се снабдяват с хранителни продукти от първа необходимост. Туристи от различни краища на страната и чужбина променят планирания си маршрут поради лошия път. Имaи cлучaинaпътнo-трaнcпoртнипрoизшecтвияcъcceриoзнимaтeриaлнищeти и въпрocнacлучaйнocт e, чeдoтoзимoмeнтнямaчoвeшкижeртви“,зaявявaтceлcкитeупрaвници.

Община Ардино настоява пред Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура“ и ОПУ за предприемане на необходимите мерки за привеждане на Републиканската пътна мрежа в съответствие със стандартните изисквания. За целта община Ардино за пореден път  изпрати искане до Изпълнителна агенция „Пътна инфраструктура“ и ОПУ за подобряване на състоянието на пътя.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини