От юли специалисти от "Майчин дом" старатират прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг в Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов подписа днес договор за сътрудничество и съвместна дейност в областта на здравеопазването, чрез извършване прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг със Специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Майчин дом" ЕАД - София съобщават от местната администрация. От страна на университетската болницата то е подписано от проф.д-р Иван Костов, д.м.н. В събитието и последващата го пресконференция, поради невъзможност на проф.Костов, участва д-р Николай Гешев, асистент по акушерство и гинекология в Клиника Патология на бременността, СБАЛАГ "Майчин дом" и основен координатор по изготвеното сътрудничество. Д-р Николай Гешев е специалист по акушерство и гинекология в София с медицински опит и интереси в областите ултразвукова диагностика, проследяване на бременност, скрининг в онкогинекология, колпоскопия и лечение на лезии на маточната шийка.
Кметът на общината сподели задоволството си от предстоящата съвместна работа и благодари на д-р Гешев за оказаното съдействие.  Той сподели, че община Димитровград ще продължи да се стреми към осигуряването на нови възможности за получаване на по-добри здравни услуги от гражданите в общината.
Д-р Николай Гешев, сподели, че като димитровградчанин се радва, че в Димитровград ще могат да се извършват подобен тип прегледи, тъй като скриниговите профилактични прегледи са изключително важни. Те ще обхващат четири основни направления: онкологичен скриниг, стерилитет, скрининг на рак на гърдата и обща гинекология. Благодарение на сътрудничеството между най-голямата и най-стара АГ болница в страната и община Димитровград, специалисти от здравното заведение ще предоставят на място качествени медицински прегледи.
В пресконференцията участва и ВрИД зам.управител на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Алдин Карагьозов, който адмирира политиката на общината и каза, че с тези прегледи общината продължава да се грижи за здравето на своите граждани, като им предоставя достъпно високоспециализирано здравеопазване.
Кабинетът за прегледи ще се намира в МЦ "Шанс", а първите такива ще започнат от 10 юли, след предварително записване.
Кметът допълни, че общината е спечелила проект за допълнително финансиране по проект "Интелигентна медицина (SMART_MED) и вече е обявена поръчка за офталмологична апаратура за очни прегледи, многопараметрични пациентски монитори за непрекъснато наблюдение на ключови витални параметри, респиратор за изкуствена белодробна вентилация за деца и възрастни и мобилиен дигитален ренген.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини