Кяшиф Кяшиф пред президента Първанов:Тайната на успеха на една фирма е в отношението към работниците!

Изображение 1 от 6

    Тайната на успеха на една фирма е в отношението към работниците. Те винаги се отплащат многократно за проявеното внимание и грижа. Затова в нашата компания имаме ясно изразена социална политика. Това сподели пред президента Георги Първанов индустриалецът дипл.инж.Кяшиф Кяшиф.

      Бившият държавен глава посети заводите на фирма Kyashif  ЕООД в рамките на визитата си в Кърджали за представянето на новата си книга „Пътуване към паметта”.

    Гостът бе посрещнат от собственикът и управител дипл.инж.Кяшиф Кяшиф. Той сподели, че грижата за работниците е приоритетна. За тях е осигурен безплатен транспорт и безплатна качествена храна.Има и лекарски кабинет, в който на място се полагат медицински грижи. Предвидено е за Курбан Байрама да има отпуск,като на работниците и служителите ще бъде раздадена премия от по половин заплата. На рождениците се предоставя еднократна сума, като получават поздравления от управителя на фирмата.

    Въвеждаме бонуси за тези, които работят от дълги години във фирмата.  Навършилите 20 г. трудов стаж ще получат една заплата, тези с над 30 години-2 заплати,  а тези с над четиридесет години-3 заплати,сподели дипл.инж.Кяшиф Кяшиф.

      За начало на обиколката из компанията домакинът избра лекарския кабинет.Фирмата е от малкото в България,която предоставя медицинско обслужване на своя територия. Домакинът също така показа модерното оборудване и роботи в производствените халета. Той разказа:

    Днес фирма Kyashif  ЕООД е съвременно, модерно предприятие за производство на хидравлични цилиндри на много високо ниво. Клиентите от западноевропейски и световни фирми никога няма да купят цилиндри от фирма Кyashif  ЕООД или от България, ако не дойдат на място да видят условията за производство. Откровено ще кажа, че като видят технологиите и условията за производство възкликват , че в Европа няма такава фирма. Затова сега сме фактор в Европа.

     В началото правихме детайли за „Пневматика”-Кърджали ,а от 1983 г.правим завършено изделие-цилиндри.В ранните години на демократичните промени Kyashif  ЕООД е образец на работническо мениджърска приватизация, подчерта домакинът.

    Стъпихме на европейските пазари в началото на 2001 г. Нямахме достатъчно средства да наемаме самостоятелни щандове на международните изложения и панаири.На тези щандове обаче не се обръща голямо внимание. Затова през 2003 г. участвахме със самостоятелен щанд на най-голямото изложение на машиностроене в света-това в Хановер, Германия. Там подписахме и първия договор с холандската фирма,носеща тогава названието „Каве”,каза още дипл.инж.Кяшиф Кяшиф.

    В момента фирма Кyashif ЕООД има ръст на продажбите спрямо миналата година. Аз съм сигурен, че няма машиностроителна фирма,  която може да се похвали с подобно постижение, подчерта управителят.

      В момента компанията има 500 работници.Половината са от Кърджали. Подпомага дуалното обучение за да си подготви кадри. Намирането на квалифицирани работници и специалисти е ключът към разрастването на Kyashif ЕООД.

      Президентът Първанов сподели,че е силно впечатлен от видяното. Той каза,че компанията е за образец на силна социална политика и бързо технологично развитие.Образованието е ключов фактор, подчерта бившият държавен глава. Той изрази мнението, че образованието трябва да се свърже тясно с производството, а не да се мисли само за кадри за европейската интеграция. Винаги съм наблягал на тезата за икономизация на външната политика, каза още Георги Първанов.Двамата с домакина си припомниха съвместни визити в делегации в чужбина, донесли полза на икономиката ни.

    Гост и домакин намериха обща тема и в своите обществени инициативи. Оказа се ,че и двамата подпомагат израстването на талантливи деца. Президентът със съпругата си ръководи Академия за млади лидери. Дъщерята на дипл.инж.Кяшиф Кяшиф –Сибел Кяшиф е начело на фондация носеща името на покойната й майка. Стигна се до идеята за съвместни инициативи.

    Сибел Кяшиф прояви силен интерес към новата книга на президента Първанов „Пътуване към паметта”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Са
      САМО ИНЖЕНЕР ПАК С ДИПЛОМА
      2 0
      07:52, 21 юни 2021
      Дипл.дипл. Дипл…….инж.инж.инж кяшиф.добре че му сдойде място за името. Той е единствения инженер в областтта а може би и в страната. Хвалби хвалби та чак устата му започва да се пени. Самореклами от него колкото искаш. Работи бе човече и не се занимавай с това болно честолюбие.
      • Др
        Драганов
        0 -1
        22:18, 21 юни 2021
        Пукайте се завистници ! 500 семейства храни фирма Кяшиф …
    • 2
      Х
      Х
      0 0
      18:45, 23 юни 2021
      какво
    Последни новини