60-годишен попадна в Спешното отделение след катастрофа по обед

60-годишен водач бил прегледан в Спешното приемно отделение в Кърджали, след като катастрофирал около 12,30 часа вчера по пътя между селата Рогозче и Душинково. Мъжът се движил с „Форд“, загубил контрол над управлението, колата напуснала пътното платно и се ударила в дърво, след което се преобърнала по таван. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. Екип на пожарната служба в Джебел обезопасил автомобила. 26-годишен водач на „Ситроен“ блъснал безнадзорно животно  по пътя между селата Бенковски и Хаджийско, след което колата се ударила в скат. Тестът за алкохол на водача е с отрицателен резултат. Издирва се собственикът на животното.

Нерегистрирано моторно превозно средство било засечено от полицейски служители в РУ-Кирково вчера. При проверка на „Фолксваген“, управляван от 61-годишен, станало ясно, че автомобилът е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

 25-годишен водач, превозвал умряло домашно животно, е бил засечен от полицаи от РУ-Кърджали в хода на специализирана операция за противодействия на престъпления, свързани със селскостопанската продукция, горските, дивечовите и рибните ресурси. Незаконният превоз бил установен при проверка около 11 часа в областния град на товарен “Мерцедес“. По случая е била уведомена Областната дирекция по безопасност на храните за отношение по компетентност.

135 моторни превозни средства и 174 лица са били проверени в специализирана операция на територията на РУ-Кирково с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движение по републиканската пътна мрежа. 55 са констатираните нарушения по ЗДвП, за които са съставени 12 акта и 43 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини