Повече часове за кормуване - шофьорските курсове ще надхвърлят 1000 лв.

Повече часове за кормуване и по-висока цена на шофьорските курсове. Вероятно сумата ще надхвърли 1000 лв. Тази тема отново излиза на дневен ред, след като преди дни служебния транспортен министър заговори за промените. Те са заложени в наредбата за шофьорски курсове , но досега няма ясно решение за новите правила.

По сегашните правила часовете за кормуване са 31, а според предложенията трябва да станат 42. Това неминуемо ще се отрази и върху цената на шофьорските курсове, като средната в момента е между 750 и 900 лв.

"На курсистите им липсват им елементарни двигателни умения и навици. Това се придобива и се постига, но не може със сегашния брой часове. Виждате движението колко много нарасна, то стана вече почти невъзможно в определени часове да се грижи без да притежава необходимите умения", каза председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите Красимир Георгиев.

По думите на Георгиев часовете за кормуване много отдавна са недостатъчни, тъй като "тази бройка е закована в едно време, в което автомобилите бяха 2-3 пъти по-малко".

"Цената няма да се повиши - цената на един моточас е същата, просто стават повече", подчерта председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите.

Георгиев отбеляза, че цената на шофьорските курсове у нас са най-ниски в Европа.

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Гх
    гх
    7 -3
    09:17, 17 юни 2021
    Масово се кара по 7-8 часа и това идва винаги от инструктора, видиш ли да се спести някой лев ...
    • Го
      Гочев
      7 -1
      11:46, 17 юни 2021
      Много бе , при мен се кара по 30 Мин и курсистите кихат по 250 лв на изпитващия
  • 2
    42
    420
    8 0
    14:53, 17 юни 2021
    Кефи ме как за всяко нещо всеки обяснява как всичко ни е най евтино в европа, въпреки че не мога да се съглася напълно. Никой не коментира че труда ни също е най евтин и никой нищо по въпроса не прави. Само вдигане на цени. Щото кривата на покупвателната способност на доходите ни ако се сметне ще ср види ясно, че не само в бг не е евтино, а и доста по скъпо от много европейски държави, а факта че сюе най бедните е безпорен. В Нидерландия курса е 2000 евро, но за сметка на тва и минималната заплата е 1700, средната 2500. В бг с 600лв МРЗ, нема как курса да е дабъл, ало?!
  • 3
    Ма
    мастикаджия
    7 -1
    17:29, 17 юни 2021
    Изключително лоша подготовка на курсистите.Няма полигон.Няма извънградско кормуване.Няма нощно кормуване.Не могат да паркират.Просто се бълват самоубийци.Не вярвах ,докато не го видях лично при внука ми.
    • Ис
      Истината
      5 -1
      00:17, 18 юни 2021
      Така е, абсолютно е така! Аз взех изпитите в края на 2020г, имам книжка от няколко месеца, взех си по-стара малолитражна кола, за да започна да практикувам.
      Не става така лесно! Наистина не ни учат на нищо, а само ни взимат парите!!! И нахалстват, искат да им плащаме допълнителни часове!!! Аз също имам проблеми с паркирането, моят инструктор ме удряше през врата и викаше ''Оправяй се!". Няма нощно каране, няма полигон, караме 2 часа по околовръстен път и на 3-я час ни изкарват в градско, като дори не вдигна капака да обясни кое е двигател, къде е щеката за маслото и т.н.
      И сега трябва да анагажирам мой познат, който е опитен шофьор и тепърва пак да уча отначало.
      Много са нагли инструкторите!

Случаен виц

Последни новини