Пълномащабно учение за търсене и спасяване при авиационно произшествие в алпийски условия

Повече от сто и двадесет човека се включиха в пълномащабно учение на територията на Сандански за търсене и спасяване при авиационно произшествие и ликвидиране на последствията в алпийски условия.

В учението участваха екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", Българската армия, Гражданската въздухоплавателна администрация, 24-та Авиационна база - Крумово, представители на община Сандански, Български червен кръст, планински спасители и Югозападното държавно предприятие.

За разиграването на учението беше използван макет на самолет, който представлява умален модел на Ту-134, изработен по конструктивни чертежи, каза пред журналисти директорът на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" инж. Георги Пармаков.

Учението започна с подаване на сигнал за инцидент със самолет, пристигане на екипи на пожарната служба, линейки и полиция на място, създаване на координационен щаб и въздушен оглед на местопроизшествието.

В съвместното учение се разиграва сценарий, при който е необходимо участието на много ведомства - на Министерство на външните работи, транспортното министерство, доброволни формирования, посочи директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов. Той допълни, че учението е ценно, защото дава подготовка за подобни ситуации и осигурява опит не само за хората, пряко ангажирани с учението, но и за останалите почти седем хиляди пожарникари и спасители, за които ще бъде предоставен учебен филм от учението и инструктори, ангажирани с него.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

Последни новини