Ученици от Смолян посетиха Академията на МВР, стреляха и с малокалибрено оръжие

    С атрактивно занимание - стрелба с малокалибрено оръжие завърши обучението на участниците от „Детска полицейска академия“ при Областна дирекция МВР и Районно управление-Смолян.
    През учебната 2020/2021 година „Детска полицейска академия“ се проведе с 45 деца, ученици от VI клас при ОУ “Юрий Гагарин” гр. Смолян и VIII клас при ЕГ „Иван Вазов“. Въпреки усложнената епидемична обстановка децата в академиите преминаха през много занимания – част от тях практически, други - по-атрактивни и интересни, трети - по-теоретични, но всички носещи полезна информация. Те имаха възможност да се запознаят със структурата на МВР и с дейността на служители в отделните служби
    на министерството. На финала на занятията, със съдействието на МКБППМН при община Смолян, беше организирано посещение в Академията на МВР в гр. София. Децата разгледаха музея на МВР, кабинетите на експертите от научно-техническите лаборатория, имаха възможност да разиграят примерно съдебно дело в специална обучителна зала. Видяха в каква атмосфера се обучават бъдещите служители на МВР. Занятията в рамките на ДПА приключиха със стрелба с малокалибрено оръжие под ръководството на
    обучени инструктори по стрелкова подготовка при ОДМВР - Смолян. Участниците получиха дипломи за успешно завършване на академията, връчени от директора на Областната дирекция - старши комисар Николай Димов и началника на Районно управление - Смолян - главен инспектор Костадин Бундов.
    Целта на "Детската полицейска академия" е да запознае учениците с дейността на правоохранителните органи, да утвърди ценностно отношение на подрастващите към Закона и законосъобразното поведение и да допринесе за придобиване на умения за справяне с критични ситуации и работа в екип. Превантивната работа с подрастващите е приоритетна за ОД МВР – Смолян, а „Детската полицейска академия“ се доказва, като един добре работещ инструмент за превенция, който се приема с интерес от самите деца. Ето защо Областната дирекция ще продължи работата си в тази насока и през следващите години.


     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини