Кметът на "Лозенец" сезира главния прокурор за "Златен век"

Кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов сезира главния прокурор заради продължаващото строителство на небостъргача "Златен век", информират от пресцентъра на "Демократична България".

"Знаете позицията ми за законността на разрешението за строеж още от предизборната кампания. Сезирам прокуратурата за двете заповеди на главния архитект на София, които според мен са невалидни, тъй като се отнасят до несъществуващ акт. Надявам се и накрая да получим мнение по същество, а не между другото, за валидността на разрешението за строеж", заявява Павлов.

Строителството на "Златен век" беше подновено, след като ВАС през май окончателно отмени заповедта на началника на ДНСК за спирането му. Според Павлов самото разрешително за строеж, издадено от главния архитект на София, е нищожно. Затова той отстоява позицията, че строителството е незаконно.

"Извън моите компетенции като кмет на район, е оспорването на актовете на главния архитект на Столичната община. Ръководената от Вас прокуратура може да упражни правото си на протест по чл. 215, ал.1 от ЗУТ и да поиска прогласяването на нищожността на Заповед РА51-74 от 2 май 2018 г. и Заповед РА51-154 от 6 август 2018 г. на главния архитект на Столична община", се казва в искането на Павлов до Иван Гешев.

Още от предизборната си кампания Константин Павлов настоява, че ДНСК няма отношение към законността на строителството, а към самото изпълнение. Основният проблем според него е, че сградата на практика няма разрешително за строеж, припомнят от пресцентъра на "Демократична България".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини