Жълт код за опасни гръмотевични бури в областта,в Кърджали вероятността е 40%

Жълт код за опасни гръмотевични бури за Кърджалийска област обявиха от Националния институт по метеорология и хидрология към МОН.За Кържали вероятността за буря е 40%.

Днес ще бъде предимно облачно.Облачността ще достигне 72%.Вероятността да превали е  71%,а очакваното количество е 4,4 мм.Ще има лек полъх на вятъра със скорост от 2,5 м/с.Температурите ще варират от 13 до 22 градуса.

 Преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места, главно в следобедните часове, ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Остават условията за градушки. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°.

Над планините облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Преди обяд на отделни, а след пладне на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от северозапад, ще се усилва при гръмотевични бури. Максималната температура на 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 9°.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини