Мерят от балконите с буркани, лук,картофи работниците по чистотата в Кърджали, миещи улиците нощем

 Мерят от балконите с буркани, лук, картофи работниците по чистотата  в Кърджали, миещи улиците нощем.Кърджалийци негодуват, че миенето става през нощта и се вдига шум. Нощното почистване се налага поради големия дневен трафик на автомобили. На практика през деня не могат да се мият натоварени улици и булеварди като  „Булаир”;”Тракия””Сан Стефано”;”Вашингтон”; ”Републиканска”.Заради паркиралите автомобили миенето може да става само нощем,защото цистерната с вода  блокира напълно движението.  Подобна е картината и в кв.”Байкал” заради тесни улици и паркирани по тротоарите автомобили.

  Миенето на главните булеварди от своя страна се обезсмисля,заради строителството и разнасящите кал тежкотоварни машини. Грайферите на гумите им разхвърлят калта по бул.”Хр.Ботев” от „Капините” до стотните блокове.Подобна е ситуацията и с улица „Вашингтон”.

  Кърджали се мие по график. Това се прави от април с приключването на зимния сезон. Първото измиване цели да премахне пясъка и лугата от третирането на заснежените улици през зимата. Основно бе измит кв.”Възрожденци”,сега започна третирането на централната част на града.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини