23 °C

Изборни неволи

Тази сутрин като гледах новините по ТВ Европа останах с впечатление, че купчините с папки на политическите партии и коалиции, които се записваха за участие в парламентарните избори на 11 юли т.г., са не толкова много на брой и не толкова дебели и на свят са по-вече червени, отколкото на предишните избори, проведени на 4 април.

Това пролича и от поздравите за новата БСП коалиция, а също за невероятното предизборно сборище между Пентагонофилска и Русофилска предизборна коалиция – ВМРО-БНД, НФСБ и „Воля“, скалъпена след поредното посещение на баш-майстора на българския популизъм  Веселин Марешки в Москва.

Много ми се иска веднага да ви кажа, че хубавите стихове и песни, даже най-вдъхновяващата музика по телефона сами няма да построят бъдещето на България.

Пак според мен у нас трябва да се напише първо една дебела книга с заглавие „Бъдещето на миналото“.

Първо тя трябва да е историческа, политическа и нравствена. Може да е много дебела или сбита като Манифест, това не е главното, но обезателно трябва да е като маяк, който с изчистената енергията на миналото ще осветява бъдещето. Казано по простичко, ще изцежда миналото ни, което от Президента Р. Радев се характеризира като „блато“, без да го изсуши. Ще се предържаме към народната мъдрост, че „от блато до блато има разлика“ и то голяма – в едни тръстиките и шараните чистят водата, а в други цъфтят лилии, а в нашето все още жабите и гущерите се надпреварват не знам за какво!

Като я чакам „Бъдещето на миналото“ за интернет поръчка, надявам се тя да е огледало на спора в българската съвест.

В нея искам да видя спирачките на промяната на българската логика и държавност, а също перспективите за създаване на единна културна тикан на обществото ни.

Разбира се и старите и нови върхове на българското национално предателство – лакейството ни пред нацистите и предложенията ни гол голичък да ни приемат за 16. Република на СССР, а сега копнежа ни да сме колония на анонимен собственик.

В отделна глава трябва да е разработена българския национален и държавен нихилизъм по отношение на етническите ни малцинства, които се готвят за бумеранг, рестарт и възкръсване.

Понякога си мисля, че затишието, което се появи дни преди разпускането на 45. Парламент, който се разшумя като кокошка видяла полог и обявяването на служебното правителство е знак на очаквано вулканично изригване на предстоящите избори.

Не става дума за пречистване съвестта на нацията, а за смяна играчите на политическата цена, които вече нямат реплики с нови, които знаят съвсем други лъжи.

Наблюдавайки шествието с папките – млади момци и гиздави моми – почувствах, че те са готови да поемат щафетата на политическото управление, ако ще тя да е потънала в лайна до колене.

Вижда се, че младото поколение не иска да търси сметка от родителите си, защото получи залостен 45. Парламент?

Не се намери отговор и на въпроса, защо стихийната армия на обновлението не успя да победи раздробените сили на статуквото. 

Открит е и въпросът - кой е основният проблем на страната и обществото ни?

У нас идеологическите нагласи се раждат на телевизионни екран.

Пропагандата ни е тъпо критична. Не успя да разгадае и смисъла на разплащанията с златни кюлчета. Готви се нов хит за комунисти и мутри в чалга версия с припев „Изпълнявах заповед!“ Но това всичко не е никакъв сигнал за промени и пречистване в личната и обществената ни съвест, която е гипсирана от българската максима – „Който не граби от държавното е магаре!“

Виновните за страданията ни в миналото избягаха от страната още в началото на „прехода – 1990 г.“

Те не искаха да се разкайват за злодеянията на тоталитарния режим и особено за т.н. „възродителен процес“.Страхуваха се от равносметката на националната нравствена нищета. Кукленото представление в съдебна зала с главния обвиняем Тодор Живков пусна завеса без развръзка и ръкопляскания.

Поне да бяха прожектирали и у нас американския филм на режисьора  Франко Плагги „Канибалът Холокоста“ заспалата съвест на някои можеше и да се раздвижи.

Само ако бяхме променили  името му на „Канибалът тоталитаризъм“, можеше да се очаква и мисловно прозрение. В стара вече Западна Германия след като 80 % от населението изгледа картината с Предговор „Канибалът фашизъм“ окончателно призна уникално, безподобните грешки на немската нация, покая се и тръгна да руши „Берлинската стена“ и да се обединени с ГДР. У нас пък можеше да се получи национално единение на анти-тоталитарна основа.

Българската асоциация е обратна.“Грешни последни комунисти - патриоти“ със скрити фашистки символи под ревера и дисциплинирани служители на българската държава се заклеха да не се покаят за нищо, защото според тях жертвите на тоталитарното минали са „сами виновни за всичко, Турците сами пожелаха да им се сменят имената и да им се забрани езика, религията и нравите!“ 

Виновните бащи отрекоха престъпното минало и с чаша две всяка вечер мъгливо засенчват „светлото бъдеще“ на децата и внуците си.

Поколението им вече е толкова безчувствено, че не се вълнува и за сянката на 4 метровия паметник на Т. Живков в Правец и още за 180-те Руски и съветски паметници у нас.

Новата искра на раздялата с миналото ще пламне на 4. Юли, седмица преди изборите в София, организирано от сдружение „Истина и Памет“ под надслов „Сбогом господари в Кремъл.“

Всичко да отричаме за да се само заблудим се научихме от Москва.

И на този 24. Май Владимир Путин не беше честен към българския народ като каза - „Днес в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя”. След като засенчват и празниците ни да си вземат паметниците, които вече са символ само на окупация.

Децата ни вече обвиняват бащите си за позорното минало, но все още не са авангарда на общественото обновление.

Главният балансьор и „разпределител на порции“ и между миналото и настоящето и бъдещото на българското общество вече е на вечна лятна и зимна почивка за заслуги към кухото ни национално съгласие. Той забрани на хората да говорят за страданията си. Забрави им да си спомнят за тоталитарния гнет, за затвори и лагери и особено за лагера на смъртта „Белене.“

Затова е награден от сляпата ни държава като „Демон на мълчанието и лъжата.“ Очаква се след 11 юли да му се връчи и орден за проекта „Мълчаливото съгласие.“ Той и възпитател на Делян Пеевски. Съвместно приложиха  няколко максими: Международните закони за човешки права не важат за малцинствените етнически общности в България е първо тяхно постижение.

Пак те прокламираха, че закони нямат обратна сила.

И трето – Няма закон, няма престъпление, особено в България

Само за проекта „Турчинът винаги е виновен, защото се е родил Турчин!“ с приложение и за другите български малцинствени общности, хонорарът на първия е платен направо в Панамска офшорка.

Почиващия безсрочно – може би пожизнено, разработил предизборно и втора докторска дисертация на тема „Изкуплението е в пълното признаване на личната – своята– вина.“ Но Москва е реагирала веднага и са му забранили да я защитава за да не се структурира предизборния хаус в насипната маса на българската политическа неразбория.

Дочух, от американски източници, че пак преди да се прочисти българската памет от тоталитаризма, решен е предварително и въпроса за окончателната изборна победа на 11 юли. Картината е по американски опростена. Традиционно 800 изборни секции гарантирали 95% традиционен успех на някоя партия или коалиция в надпреварата. 60 % твърд изборен успех е гарантиран и в 1 400 секции в рядко населените многомандатни изборни райони. А в останалите до 10 000 изборни секции ще се гласува машинно. Тук нещата са били програмирани за улеснение на масовия избирател.

В без адресните складове, където се съхраняват машините, във всяка от тях е монтирана безжична виртуална интернет връзка.

В 57-те секции в Турция ако сложат машини резултатите са напълно предвидими, защото възрастните гласоподаватели са забравили кирилицата, младите не са я научили, а клавиатурата на машините е на кирилица. Очакваме от Брюксел да се въведе единна латиница за изборите.

Ние от никой не сме искали машинно гласуване, настоявахме и настояваме за гласуване по пощата. В света все още не е измислена машина, на която може да се дава пълномощно. Ако искате да помислим и за машини парламентаристи – тогава няма да има нужда и от обществено пречистване, което трябваше да премахне както вдигнатите стиснати юмруци а така също и хитлеристкия почест за „България над всичко!“.

Оказва се, че последната характеристика на Президента Р. Радев за нещата у дома са верни със следното уточнение:

Родината ни е „пролетно преливащо от изненади блато.“ Очаква се с първото му обилно изборно изтичане да го напуснат по едрите жаби и гущери.

Хайърлия да е за всички!

Рафет Улутюрк,Председател на изселническата организация Бултюрк със седалище в Истанбул

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 25.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
25 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
25 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
25 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
25 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
25 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
25 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
25 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
25 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
25 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
25 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
25 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
25 юни 2021
Последни новини