Турският консул в Пловдив: Турция и България имат добре работещ диалог за възпиране на нелегалната миграция

Турция и България имат добре работещ диалог за възпиране на нелегалната миграция. Тази тема има измерения, които засягат и Европейският съюз. Има сътрудничество. Разглежда се от институциите и ще продължи да се разглежда. Това заяви в отговор на въпрос на Кърджали бг вести генералният консул на Р Турция в Пловдив Н.Пр.Корхан Кюнгерю.  Той прогнозира ,че партньорството с България ще се запази. Дипломатът подчерта,че Турция,България и ЕС имат поети ангажименти.Турция изпълнява своите. Имаме работещ диалог и взаимно разбиране с България, подчерта  генералният консул.

Н.Пр.Корхан Кюнгерю отбеляза също,че съвместно с приятелските страни ще продължи борбата срещу „терористичната организация ФЕТО”. Турция се бори с решимост срещу тази организация,включително и с външните  структури на ФЕТО. Той потвърди думите на предшественикът си Хюсеин Ергани, че в нашата страна функционира училище, което се свързва с  Фетхулах Гюлен.

 Генералният консул посочи,че по случай годишнината от опита за преврат в Р Турция ще се организират редица събития. Той ще даде нарочен брифинг за разкриване на истинското лице на организацията на Фетулах Гюлен.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини