Задържаният с 10 кг хероин със самопризнания, грозят го до 20 г. затвор

Изображение 1 от 6

    Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи днес 35-годишният турски гражданин Дурсун Дурмаз, задържан за контрабанда на 10.930 кг хероин за 983 700 лева. Тя му беше наложена от съдия Георги Гочев от Окръжния съд в Хасково.

    Наркотикът е открит в кабината на товарен автомобил, шофиран от обвиняемия. Той пристигнал на граничния пункт „Капитан Андреево“ на 29.05.2021 г. Пътувал от Турция за Финландия.

    При щателната митническа проверка е открит хероинът, разпределен в 30 пакета и скрит на три места в кабината на товарния автомобил. Така последвало задържането на водача, който е направил самопризнания пред митничарите, стана ясно днес в съдебната зала при разглеждане на мярката му за неотклонение.

    Прокурорът по делото Делчо Лавчев пледира обвиняемият да остане за постоянно в ареста. Държавният обвинител изтъкна, че предвид самопризнанията, в случая не става дума за обикновено хрумване за контрабанда, а за една планирана дейност. Посочи, че Дурсун Дурмаз няма адресна регистрация в България, което не изключва възможността той да се укрие или извърши друго престъпление.

    Адвокатът на обвиняемия поиска клиентът му да бъде освободен под парична гаранция.

    Магистратът по делото прецени, че чужденецът трябва да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него. Сред мотивите за това е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е автор на престъплението. Освен това се касае за тежко престъпление, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лева.

    Определението на Окръжен съд-Хасково подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини