Продават на търг негатив от филма за "аутопсията на извънземното" от Розуел

Може ли един кадър от 16-милиметров филм да струва 1 милион долара? Това е началната оферта за черно-бял негатив от 1947 г., за които се твърди, че показва труп на извънземно на масата на медицински експерт.

Кадърът идва от скандална и много неправдоподобна "аутопсия на извънземно", за която се твърди, че е заснета на филм през 1947 г., след съобщенията за катастрофа на НЛО в Розуел, Ню Мексико. Заснетото във филма същество се е намирало на борда на НЛО и е загинало при катастрофата, след това тайно му е била направена дисекция от правителството на САЩ, се казва в съобщението за търга.

И сега, един кадър от филма за аутопсията е обявен за търг като незаменими токени или NFT, което означава, че участникът с най-висока цена ще получи стринг от уникален код, който потвърждава автентичността на филмовия кадър. Победителят ще получи и действителен физически кадър от филма, според търга.

На кадрите от аутопсията безжизнена хуманоидна фигура лежи на маса, на десния му крак се вижда зейнала рана. Той има заоблен корем, кръгли, тъмни очи и обезкосмена глава, която е много по-голяма от средния човешки череп. Фигури, облечени от главата до петите в бели защитни костюми, обикалят "трупа" и извършват дисекция.

Откъде идва този филм? Слуховете за НЛО в Розуел започват да циркулират през 1947 г., след като служител от пресслужбата на армията на САЩ публикува съобщение за пресата, описващо катастрофирала "летяща чиния" в Розуел, която сега е във владение на армията. През 1995 г. документален филм, излъчен по телевизия Fox под заглавието "Аутопсия на извънземни: Факт или измислица", представи на телевизионните зрители кадри от предполагаемата дисекция на "извънземния" обитател на НЛО.

Рей Сантили, британски продуцент и продуцент на филми, е собственик на кадрите. Сантили каза, че е придобил филма през 1992 г. от пенсиониран американски военен оператор, докато търсел архивни кадри за документален филм за Елвис Пресли, се казва в съобщението на търга.

Въпреки че Сантили твърди, че филмът е истински, скептиците не са съгласни. Подозренията им привидно бяха потвърдени през 2006 г., когато скулптор и артист по специални ефекти на име Джон Хъмфрис твърди, че той не само е изработил извънземното в кадрите от аутопсията, но и се е появил във филма като един от патолозите, предаде Live Science.

Друг самоидентифициран участник в измамата излезе през 2017 г . Режисьорът Спирос Меларис заяви, че е заснел кадрите в апартамента си в Лондон, използвайки модел, пълен с животински органи, както съобщава австралийският новинарски сайт News Corp Australia Network.

Но тази странна история имаше още един обрат. През 2019 г. изтекла бележка от 2001 г. от Националния институт за наука за открития (NIDS), вече несъществуваща частна организация за изследване на паранормалното и НЛО. Твърди се, че е написана от физика от NIDS Ерик Дейвис. В бележката се посочва, че бивш учен от ЦРУ на име Кит Грийн е оценил доказателствата от "Аутопсията на извънземни при инцидента в Розуел" и казва, че кадрите са истински, съобщи The Sun през 2019 г. (The Sun е британски таблоид, известен със сензационни истории).

Бележката съобщава, че Грийн е определил, че „филмът / видеоклипът за аутопсия на извънземни е реален, трупът на извънземния е реален“, според The ​​Sun.

С такава заплетена история, може би не е изненадващо, че търгът на филма също претърпя неочакван обрат на събитията. На 27 май докато вървеше наддаване за кадъра от филма за аутопсията в сайта за онлайн търгове Rarible, той бе блокиран от разпределена атака за отказ на услуга (DDoS) - наводнение от интернет трафик, което спира функционирането на сайта. Наддаването се срина минути преди да приключи, съобщава представител на търга за Live Science в имейл. Вече е налице нов списък и наддаването ще продължи до 30 май, каза представителят.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини