Трима възпитаници на Езиковата с призови места в национални литературни конкурси.

Изображение 1 от 3

    Когато си на върха, всички те поздравяват.  Аплаузите за възпитаниците от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ не стихват, защото маратонът на успешните гимназисти продължава. Дни преди патронния празник на Гимназията, учителите по български език и литература имат повод за радост. Ибрахим Ахмед от 11Е клас спечели първо място в конкурса „Моят любим учител“, организиран с подкрепата на Регионалното управление на образованието  Стара Загора. Целта на конкурса беше да се разкаже за учители -личности, които са не само добри професионалисти, а и хора с мисия. С примера си те променят света на своите ученици, мотивират ги да се развиват и усъвършенстват, да мислят и действат като достойни и модерни личности на 21 век .

    Мария Тонева от 11Б клас спечели второ място в националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев” с есето си „Апокалипсис“, а за поредна година Никол Славова от 11Е клас е сред най-добрите в страната. Тя спечели трето място за стихотворението си „Писмо до рая“ . Конкурсът е организиран от община Враца и  ЦПЛР „Център за работа с деца“ Враца със съдействието на Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата и Регионално управление на образованието – Враца. Целите на конкурса са да приобщят участниците в конкурса към делото на революционера Христо Ботев и към дълбоко – хуманното му творчество. Силата, с която Ботев присъства в националния пантеон на безсмъртието да помага за укрепване духа на патриотизъм и българщина в младото поколение. Конкурсът е посветен на 145 – та годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета. В него взеха участие 308 ученици от различни области в страната, разделени на две възрастови групи.

    Поздравления за успехите на ботевци и нека не забравяме, че те са огледало на труда на не един и двама учители. Образованието е инвестиция с дългосрочен капитал. От първата буква и сричка, написани в тетрадката, до развиване на таланта и мисълта. Не на последно място стои мотивацията за успех и вдъхването на вяра в младежите, че са можещи и знаещи!

    Това съобщиха от ръководството на гимназията.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини