Няма спрени или замразени социално-икономически мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите, заяви служебното правителство

Във връзка с неверни твърдения, тиражирани в публичното пространство, уточняваме, че към момента категорично няма спрени или замразени социално-икономически мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите в условията на пандемия, съобщиха от пресслужбата на служебното правителство. Опасността от спирането на мерки произтича от несъобразяването на сроковете за тяхното изпълнение от страна на предходното правителство, се посочва в прессъобщението.

Служебният кабинет работи активно по проблема, като вече са проведени работни срещи с представители на синдикати, работодателски организации и Асоциация на банките в търсене на оптимални решения във възможно най-кратки срокове, посочват от пресслужбата на кабинета и допълват, че правителството работи целенасочено за подобряването и повишаването на ефикасността на мерките съобразно потребностите на най-тежко засегнатите от кризата, а информация за резултатите по темата ще има своевременно.

По-рано в прессъобщение до медиите Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ остро възразиха срещу отношението, което демонстрира служебното правителство към българския бизнес. Не само, че не се вижда желание за бъдеща подкрепа, но дори действащите програми са замразени по неясни за нас причини, съобщиха от двете организации.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ку
    Куха новина
    1 0
    08:36, 28 май 2021
    След време ще се разбере каква е истината.
    • Сз
      СЗО
      0 0
      10:18, 28 май 2021
      Нищо няма да се разбере, парите са дадени за кръчмите и всичко се изяжда и изпива.
Последни новини