28 ученици и три ученически колектива от община Кърджали бяха наградени за 24 май

За втора поредна година в двора на Регионалния исторически музей, по повод 24 май – денят на светите братя Кирил и Методий, българската просвета и култура и славянската книжовност, 28 ученици и три ученически колектива бяха наградени за достойното си представяне на национални и международни конкурси, олимпиади и състезания. Заради пандемичната обстановка от КОВИД 19 церемонията се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Наградите връчи кметът на община Кърджали д-р инж. Хасан Азис. Преди това той произнесе слово по повод най-светлия български празник – 24 май.

 Преди  връчването на наградите градоначалникът произнесе приветствено слово по повод най-светлия български празник.

„Народ, който има празник на буквите, на словото е посочен от Господ да може да се изправя, да възкръсва и след най-тежките изпитания.   През  годините    България успява не само да оцелее, а да застане със собственото си име отново на политико-географската карта на Европа. Това се дължи най-вече на дейността на многобройните дейци на словото и Просвещението, които успяват да пренесат мъждукащия въглен на българския национален дух през вековете”, каза в словото си д-р инж. Хасан Азис.

Освен 28-те ученици от три възрастови групи бяха връчени още три колективни награди, за  Детска фолклорна вокална група към СУ „Йордан Йовков”- за отлично представяне и издигане на престижа на Община Кърджали на национално и международно ниво;  Ученическият парламент при СУ „Петко Рачов Славейков“ гр.Кърджали- за отлично представяне и издигане на престижа на Община Кърджали; Детски и младежки парламент към ЦПЛР- ОДК гр.Кърджали- за отлично представяне и издигане на престижа на Община Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини