Организаторите на игрите в Токио са склонни да допуснат публика

Все по-голям брой държавни служители и организатори на олимпийските в Токио са позитивно настроени за допускане на публика. Това съобщава Japan Times, позовавайки се на източник от организационния комитет. Олимпийските игри ще се проведат между 23 юли и 8 август, след като бяха отложени с една година.

Мнението на организаторите не съвпада с нагласите в страната. Жителите на Токио продължават да са против допускането на публика и провеждането на игрите в условията на пандемия.

Столицата Токио е в извънредно положение от края на април, а в момента страната се бори с четвърта вълна от коронавируса.

Организаторите трябва да вземат решение до началото на юни относно броя на зрителите. Все още не е решено дали олимпийските игри ще преминат без публика или при ограничено посещение. Съществуват опасения, че допускането на публика ще увеличи струпването на хора и това ще доведе до нуждата от допълнителни мерки срещу заразата.

Според Japan Times премиерът на Япония Йошихиде Суга подкрепя допускането на публика на игрите. Вероятно тоталната забрана за зрители ще бъде въведена само при рязко влошаване на ситуацията в страната.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини