Гърция съобщи за случаи на кръвни съсиреци, свързани с ваксината на АстраЗенека

В предварителен доклад Националната организация за лекарствата (EOF) съобщи за най-малко два или три случая на кръвни съсиреци, свързани с ваксината на шведско-британската компания АстраЗенека.

Тридесет и петгодишна жена от град Йерапетра на остров Крит е хоспитализирана с два кръвни съсирека само няколко дни след поставянето на инжекцията. Животът й е вън от опасност.

Четиридесет и четиригодишна жена е в тежко състояние в Университетската болница в град Ириклио с рядък, но тежък тип тромб (тромбоцитопения).

Същевременно властите продължават да проучват случая на 47-годишна жена в същата клиника. Тя е парализирана след поставяне на ваксината, съобщава "Катимерини".

Гръцките власти съобщиха в събота за нови 1505 случая на КОВИД-19 и 37 починали пациенти с коронавирус, съобщава в. "Катимерини".

Така общият брой на потвърдените случаи на инфекцията в страната достигна 388 929 души, а броят на смъртните случаи - 11 737.

Под 600 е броят на интубираните пациенти с коронавирус, съобщиха властите. Към 22 май в интензивни отделения са се намирали 586 пациенти с КОВИД-19, а 2342 са били изведени от реанимация вчера.
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини