Организират Първи фестивал на чистите храни от Родопите в Ардино

За първи път в Ардино от 20 до 22 август ще се организира Фестивал на чистите храни от Родопите „Ардино 2021“. Събитието ще се проведе под патронажа на кмета на община Ардино инж. Изет Шабан.

Община Ардино и останалите общини в Родопите са известни със своите екологични чисти храни, които са разпознаваеми, както в страната, така и в чужбина. Във фестивала ще вземат участие производители на екологично чисти храни от Родопите, където всеки участник ще може да изложи продукцията си и ще може да я продаде на определена от него цена. Основните цели на фестивала са реализиране на целите и задачите

за преминаване към по-здравословна и устойчива продоволствена система на Европейския съюз – от фермата до трапезата. Насърчаване на екологично чистото производство на храни, плодове и зеленчуцив Родопите и създаване на условия за тяхната реализация. Предоставяне на възможност за осъществяване на културен обмен между участниците от различни райони на Родопите, страната ичужбина. Обмен на добри практики в производството на чистите храни.

Фестивалът на Чистите храни от Родопите няма конкурсен характер. Няма и възрастова граница на участниците.

Заявки за участие от производители ще се приемат до 10 юли, а в културната програма до 20 юли на адрес: гр. Ардино, област Кърджали, ул. „Родопи“ №1. НЧ „Родопска искра-1921“ или на емайл: chitalishteardinobg@yahoo.comтелефон: 0361 4895, GSM: 0887665972
Организатори на фестивала са община Ардино, читалище „Родопска искра 1921“ и представители на малкия и среден бизнес в общината.

Гюнер Шукри

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини