Американец покани съседите си да се полюбуват и да помиришат цъфтящо трупно цвете

Изображение 1 от 3

    Жителите на град в района на залива на Сан Франциско се стекоха до изоставена бензиностанция, за да подушат трупно цвете, сдобило се с наименованието си заради вонята, която изпуска, когато цъфти, след като собственикът му реши да сподели рядкото растение със съседите си, предаде Асошиейтед прес.

    Соломон Лейва, собственик на разсадник в Аламида, който се занимава с изключително редки растения, споделя публикации в социалните мрежи за своето трупно цвете Amorphophallus titanum. Когато вижда какъв голям интерес предизвиква гигантското цъфтящо растение, той решава да го откара до изоставената бензиностанция, за да го покаже на всички желаещи. Стотици хора се нареждат на опашка, за да зърнат и да подушат миризливото растение, пише "Сан Франциско кроникъл".

    "Когато видях какъв интерес има към цветето, реших да го покажа на съседите и хората започнаха да прииждат. Много от тях споделяха, че за последен път са виждали такова растение в Сан Франциско, където са чакали с часове, след което на са били допуснати близо до него. Мисля, че тук дойдоха толкова много хора, защото можеха да се приближат до трупното цвете и да го помиришат", споделя Соломон Лейва.

    Посетителите не пропускат да благодарят на Лейва, че им е предоставил възможността да видят растението на живо, след като с интерес са следили публикациите за него в социалните мрежи. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини