Григор Димитров започна с чиста победа участието си в Женева

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с чиста победа участието си на турнира на клей в швейцарския град Женева от сериите АТП 250.

В мач от втория кръг поставеният под номер 4 в схемата Димитров се наложи с 6:4, 6:4 над представителя на Беларус Иля Ивашка за час и 32 минути. Българинът можеше да затвори мача много по-бързо и лесно, но сам си създаде затруднения, след като пропиля почти напълно аванс от 5:0 гейма във втория сет.

В началото на мача двамата тенисисти печелеха подаванията си до 4:4. След това обаче българинът направи серия от седем поредни гейма, с която спечели първия сет с 6:4 и поведе с 5:0 във втория и изглеждаше, че мачът ще приключи всеки момент.

Ивашка обаче не се предаде, а в играта на Димитров изведнъж се появиха много грешки. Това позволи на тенисиста от Беларус да спечели 4 поредни гейма, отразявайки два мачбола на свой сервис, и да сервира за изравняване за 5:5.

Такова обаче нямаше, тъй като Димитров направи третия си пробив в сета и четвърти в мача, който му донесе победата.

В четвъртфиналите на турнира Димитров ще играе с победителя от мача между Пабло Куевас (Уругвай) и Артур Казу (Франция).

Наградният фонд на турнира в Женева е 419 470 евро.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини