Асфалтираха полигона за обучение в безопасност на движението, предстоят довършителни работи

Изображение 1 от 5

    Работници от фирма „Караман”ООД асфалтираха полигона за обучение на ученици в безопасност на движението в двора на ОУ”Климент Охридски”в Кърджали.Изграждането му е инициатива на Ротари клуб Кърджали и кмета на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис.

     Началото бе поставено на 7 януари 2020 г. но временно бе преустановено заради пандемията. Проектът бе иницииран по време на мандата на пастпрезидента Валентин Гогев и получи единодушното одобрение на ротарианците от Кърджали. По този повод бе организиран благотворителен бал,на който бе събрана сумата от 12 000 лв. Градоначалникът се ангажира да подкрепи финансово начинанието. Той даде разрешение полигона да се изгради в задния  двор на ОУ”Климент Охридски”. Мястото не се използва от години. Определената от него площ е 600 кв.м. Нуждата от такова съоръжение е належаща, след като при реновирането на СУ”Отец Паисий” на мястото на площадката за обучение по безопасност на движението бяха изградени спортни съоръжение за децата.

      Инициативата се ползва с подкрепата и на Регионалното управление по образование.На 22 януари м.г.се проведе  работна среща на строителната площадка с ръководството на РУО и педагози ,на която се обсъдиха нови идеи и  препоръки.

    На 20 000 лева ще възлезе новият полигон за обучение на ученици по безопастност на движението. Проектът е дарение от ротарианеца арх.Станислав Луков , а част от строително ремонтните дейности се изпълняват от фирма „Караман”ООД.Собственикът на фирмата Мухарем Хълми също е ротарианец,като предстои тази година на ротационен принцип да поеме президентския пост.

    Основна грижа на просветните деятели ще бъде опазването на полигона след неговото изграждане. Те поискаха ограда и грижи от страна на директора на училището-домакин Маргарита Тодорова. Тя се ангажира от своя страна , със съдействието на Горското стопанство в Кърджали, да осигури озеленяването на полигона.

       При проектирането се е търсила възможност съоръжението да приема ученици, транспортирани с автобуси. Имаме паркинг и въпросът ще бъде решен. Ще направим графици с колегите, за ползването на полигона, подчерта Маргарита Тодорова. Нейни колеги искрено й завидяха, като споделиха, че при реновирането на училищата през последната година са искали такива полигони, но за сега ще се задоволят само с кабинети.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини