24 °C

Асфалтираха полигона за обучение в безопасност на движението, предстоят довършителни работи

Изображение 1 от 5

  Работници от фирма „Караман”ООД асфалтираха полигона за обучение на ученици в безопасност на движението в двора на ОУ”Климент Охридски”в Кърджали.Изграждането му е инициатива на Ротари клуб Кърджали и кмета на Община Кърджали инж.д-р Хасан Азис.

   Началото бе поставено на 7 януари 2020 г. но временно бе преустановено заради пандемията. Проектът бе иницииран по време на мандата на пастпрезидента Валентин Гогев и получи единодушното одобрение на ротарианците от Кърджали. По този повод бе организиран благотворителен бал,на който бе събрана сумата от 12 000 лв. Градоначалникът се ангажира да подкрепи финансово начинанието. Той даде разрешение полигона да се изгради в задния  двор на ОУ”Климент Охридски”. Мястото не се използва от години. Определената от него площ е 600 кв.м. Нуждата от такова съоръжение е належаща, след като при реновирането на СУ”Отец Паисий” на мястото на площадката за обучение по безопасност на движението бяха изградени спортни съоръжение за децата.

    Инициативата се ползва с подкрепата и на Регионалното управление по образование.На 22 януари м.г.се проведе  работна среща на строителната площадка с ръководството на РУО и педагози ,на която се обсъдиха нови идеи и  препоръки.

  На 20 000 лева ще възлезе новият полигон за обучение на ученици по безопастност на движението. Проектът е дарение от ротарианеца арх.Станислав Луков , а част от строително ремонтните дейности се изпълняват от фирма „Караман”ООД.Собственикът на фирмата Мухарем Хълми също е ротарианец,като предстои тази година на ротационен принцип да поеме президентския пост.

  Основна грижа на просветните деятели ще бъде опазването на полигона след неговото изграждане. Те поискаха ограда и грижи от страна на директора на училището-домакин Маргарита Тодорова. Тя се ангажира от своя страна , със съдействието на Горското стопанство в Кърджали, да осигури озеленяването на полигона.

     При проектирането се е търсила възможност съоръжението да приема ученици, транспортирани с автобуси. Имаме паркинг и въпросът ще бъде решен. Ще направим графици с колегите, за ползването на полигона, подчерта Маргарита Тодорова. Нейни колеги искрено й завидяха, като споделиха, че при реновирането на училищата през последната година са искали такива полигони, но за сега ще се задоволят само с кабинети.

  Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 25.06.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не пестете силите си днес. Денят е многообещаващ за вас и е едно чудесно начало на новата седмица. Интимните ви завоевания от предишните дни ви импулсират и стимулират творческите ви способности. Това ще изиграе решаваща роля в деловите ви начинания.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Безпаричието и битовите неуредици ще отстъпят място на по-ведри чувства у повечето от вас. Активно ще се включите в проект, очаквайки с приходите от него да подобрите доходите си. Всичко зависи от вас, за това няма съмнение, че ще се справите. Съпротивата на някого няма да ви откаже от намеренията ви.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Може да осъществите намеренията си, ако съчетаете действията си с тези на партньорите ви. Работата в екип ще ви носи удовлетворение и финансови придобивки. Непоколебимите ви действия, продиктувани от увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Случващото се днес ще промени хода на професионалните ви търсения. Предизвикателствата са пред вас, а вие имате нужния потенциал за да се справите. Не демонстрирайте показно самочувствието си, бъдете по-смирени, за да не провокирате конфликти и нежелани емоции. Правете така, че всички да остават доволни.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неспокойни и действени, ще започнете деня си с важните задачи, които не търпят отлагане. Без колебание ще покажете на когото е нужно, че не желаете намеса в личния си живот, надявайки се да бъдете разбрани. По въпросите, засягащи вас ще взимате решенията си сами, разбира се няма да ви липсва подкрепата на хората, на които държите.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не възлагайте прекалено много надежди на операции със значителен риск. Шансът днес ще дойде от съвсем неочаквана за вас посока. Бъдете готови да действате бързо и точно. Приятели са ви подготвили желана изненада. Вечерта се очертава много приятна. Попадате в нова и интересна компания.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Скорпион Ще се чувствате уморени и обхванати от апатия към света около вас. Ще се наложи да сложите на мястото им хора, които ще се опитат да ви употребят за свои цели. Любовните ви желания са засилени, за това вземете мерки да не се разочаровате.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес сами се натоварвате с неща, които ще са ви в прекалена тежест. Смятате, че можете да се справите, но едва ли ще е толкова лесно. Не поемайте повече ангажименти, отколкото можете да свършите. Работете усилено и разчитайте и на съдействието на хората, с които работите. Успехи ще имат онези от вас, които се занимават с търговия.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Здравето ви и това на близките ви ще занимава повечето от вас. Погрижете се да не ви липсва нищо, с което да провокирате нежелани последствия. Нека финансовата ви стабилност в момента не ви подвежда. Пестете парите си. За дамите от знака се очертават делови успехи.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Време навън няма да се отрази на настроението ви и с ведрина в общуването ще приобщавате много хора към себе си. В подкрепа на работата си ще срещате разбиране и съпричастност. Усвоили сте знания и умения, действайте. Погрижете се за здравето си и не позволявайте на хронични страдания да попречат на активността ви.
  25 юни 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Този ден ще ви донесе успешна реализация в делови план. Работите безупречно, изпипвате всичко до най-малката подробност и това ще стане повод за възхищение от страна на хората, с които работите. Обърнете подобаващо внимание и на сърдечния си партньор.
  25 юни 2021
  Последни новини