Здравните власти с нов ред на ваксиниране срещу COVID 19,приоритет са възрастните и хронично болните

От понеделник до четвъртък на всяка седмица общопрактикуващите лекари и останалите разкрити ваксинационни центрове ваксинират лица на възраст над 60 години.  В този период се допуска ваксиниране на лица и под 60-годишна възраст, ако са диспансеризирани с исхемична болест на сърцето, хронична бъбречна недостатъчност, захарен диабет, мозъчно-съдова болест, хронични белодробни заболявания и онкологични заболявания или други по преценка на лекаря.  Петък, събота и неделя на всяка седмица се ваксинират всички желаещи лица по реда на записването.Това се казва в съобщение на страницата на Регионалната здравна инспекция-Кърджали.

Новия ред който се въвежда от здравните власти в областта се основава на заповед на служебното министерство на здравеопазването.

  Главният секретар на РЗИ-Кърджали Петя Папазова съобщи,че до момента са ваксинирани 19 927 жители на областта.Втора доза е поставена на 7163 души.Само вчера са имунизирани 353.

 Продължава да намалява броя на установените случаи на заразени с коронавирус в областта.На домашно лечение са 170 души,а хоспитализираните са 46.Под карантина са 432 жители на областта.Починалите са 252.Броят на излекуваните достигна 3978 пациенти.

През изминалото денонощие са установени 10 нови вирусоносители.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини