22 °C

Октоберфест отново отменен заради коронавируса

Октоберфест, най-големият фестивал на бирата в света, няма да се състои за втора поредна година заради коронавирусната пандемия, съобщи днес премиерът на германската провинция Бавария Маркус Зьодер, цитиран от Ройтерс.

Всяка година биреният фестивал привлича в Мюнхен около 6 милиона посетители, много от които пътуват от чужбина. Гостите седят на общи дълги маси, пият бира, хапват традиционни ястия като вурстове, гевреци или свински джолан, и слушат музика.

Зьодер заяви пред журналисти, че и тази година се налага да бъдат отменени основни събития като Октоберфест, тъй като те изискват големи финансови ангажименти и рискът е твърде голям предвид несигурността около утихването на пандемията.

Освен това, по думите на баварския премиер, в класическите бирени шатри не могат да се прилагат мерки като социално дистанциране и носене на маски.

До момента Германия е ваксинирала над 28 процента от населението си. С увеличаването на имунизациите и намаляването на инфекциите, страната се надява скоро да бъдат премахнати ограниченията, въведени през ноември и затегнати допълнително в края на миналата седмица.

Тазгодишният Октоберфест трябваше да се проведе от 18 септември до 3 октомври.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини